- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Šefovi diplomatija Britanije i Francuske: Ukrajina mora da pobedi u sukobu sa Rusijom

© AFP 2023 / PETRAS MALUKASZastave Ukrajine i NATO-a
Zastave Ukrajine i NATO-a - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2024
Pratite nas
Ministri spoljnih poslova Velike Britanije i Francuske, Dejvid Kameron i Stefan Sežurne, upozorili su da bi poraz Kijeva u sukobu sa Rusijom mogao da se smatra porazom Zapada.
„Obojica smo vrlo jasni: Ukrajina mora da pobedi u ovom ratu. Ako Ukrajina izgubi, svi gubimo“, napisali su ministri u članku za list „Telegraf“.
Kameron i Sežurne takođe su naveli da će Francuska i Velika Britanija ponovo potvrditi svoju „nepokolebljivu“ podršku Kijevu na samitu Evropske političke zajednice u julu. Prema mišljenju ministara, zapadne zemlje moraju da urade „još više“ kako bi nanele poraz Rusiji.
U februaru 2022. godine Rusija je pokrenula specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Ruski predsednik Vladimir Putin je kao njen cilj naveo „zaštitu ljudi koji su osam godina bili izloženi zlostavljanju i genocidu od strane režima u Kijevu“. Da bi se to postiglo, prema njegovim rečima, planirano je da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala