- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Uskoro idem u Rusiju, očekuje me razgovor sa Lavrovom

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2024
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će krajem aprila učestvovati na bezbednosnom forumu u Sankt Peterburgu, dok će u junu učestvovati i na Sanktpeterburškom međunarodnom ekonomskom forumu kada očekuje da će imati priliku i da uživo razgovara sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom.
"Doći ću na Sanktpeterburški ekonomski forum, jer je ovo mesto gde možete da se upoznate sa svetskim dostignućima. Za mene je to što me redovno pozivaju na njega jedna od malih privilegija. Nadam se da ću se na marginama foruma sastati sa Lavrovom i drugim važnim ruskim zvaničnicima", izjavio je Dodik za televiziju "Rusija 24", dodajući da Republika Srpska očekuje da će na ovom forumu ojačati i saradnju sa ruskim kompanijama.
Ove godine, ekonomski forum u Sankt Peterburgu održaće se od 5. do 8. juna.
Kada je reč o bezbednosnom forumu krajem ovog meseca, Dodik je kazao da će "aktivno učestvovati na njemu".
U pitanju je 12. Međunarodni susret visokih predstavnika zaduženih za pitanja bezbednosti, koji će se, takođe, održati u Sankt Peterburgu i to od 23. do 25. aprila.

Usvajanje rezolucije o Srebrenici će biti fatalno

Dodik je ocenio da će usvajanje rezolucije Ujedinjenih nacija o genocidu u Srebrenici dodatno otežati odnose unutar Bosne i Hercegovine i da predstavlja opasnost odpropasti cele zemlje u budućnosti.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ranije saopštio da očekuje da će krajem aprila na Generalnoj skupštini UN biti održano glasanje o rezoluciji koju su predložile Nemačka i Ruanda o genocidu u Srebrenici u julu 1995. godine.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala