- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Da mu nije bilo Srbije ne bi znao koliko je lako u Americi /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaš Partizana Dante Egzum
Košarkaš Partizana Dante Egzum - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2024
Pratite nas
Nekadašnji košarkaš Partizana Dante Egzum poneo je ulogu heroja u derbiju Teksasa, nakon što je njegovom trojkom uz zvuk sirene meč Dalas – Hjuston otišao u produžetak. Mavsi su kasnije slavili (147:136), a Australijanac je objasnio Amerikancima da atmosfera nije bila ni blizu onoj koju je osetio igrajući u Srbiji.
Preživeo je „pakao“ beogradskih derbija između Crvene zvezde i Partizana i to u više navrata. Igrao je u „grotlu Pionira“ igrao je i u „grotlu Arene“ i na svojoj koži osetio je koliko napeto zna da bude, koliko tenzije se sa tribina prelije na parket.
na pitanje američkih novinara da li je u Srbiji igrao u atmosferi koja je nalik onoj koja je bila prisutna u derbiju Teksasa, gde je čitav meč stao u taj poslednji šut i poslednji sekund, kada je Dante sačuvao koncentraciju i bio precizan, usledio je odgovor:
„Apsolutno jesam. Ukoliko ste ikada igrali za Partizan i to protiv Zvezde pred njihovim navijačima, onda je to druga priča. Teško je, jako teško. Igrali smo seriju od pet mečeva, od toga dva gostovanja i definitivno je bilo izuzetno teško. Imate utisak kao da su oni na terenu sa svojim timom. Zato mi je sada lakše, o da, definitivno lakše i mislim da će biti takvih gostovanja u plej-ofu, ali me je svakako to iskustvo pripremilo“, rekao je Dante Egzum.
Aleksej Pokuševski - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2024
SPORT
Aleksej se osvetio onima koji su ga otpisali! /video/
Dante Egzum - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2024
SPORT
Pre boravka u Srbiji nije mogao da se nada ovakvoj sreći /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala