- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Šefovi Mosada i Šin Beta putuju u Kairo na pregovore o primirju i taocima

© Sputnik / Eduard PesovKairo
Kairo - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2024
Pratite nas
Šef izraelske obaveštajne agencije Mosad David Barnea i šef bezbednosne agencije Šin Bet, Ronen Bar, biće uključeni u pregovore o mogućem privremenom primirju u Pojasu Gaze i o sporazumu o oslobađanju talaca, prenela je danas „Al Džazira“.
Kako navodi katarski portal, delegacija Izraela putovaće u Kairo u proširenom sastavu, što potencijalno uključuje jednog ili više predstavnika vojske, ali još nije poznat konkretan sastav delegacije.
Poznato je da će pregovorima prisustvovati šef CIA Viljam Barns, katarski premijer Mohamed bin Abdulrahman bin Jasim el Tani i šef egipatske Generalne obaveštajne uprave Abas Kamel.
Trenutni predlog o kojem se pregovara mogao bi da dovede do šestonedeljnog prekida vatre u Gazi i oslobađanja 40 talaca, ženskih pripadnika vojske i drugih žena, muškaraca starijih od 50 godina i muškaraca u kritičnom zdravstvenom stanju, u zamenu za otprilike 700 palestinskih zatvorenika, među kojima je i oko 100 onih služe doživotne kazne zatvora zbog ubijanja Izraelaca.
Prošle nedelje je izraelska vlada opozvala svoj pregovarački tim i vratila ga iz Katara nakon što su 10-dnevni razgovori dospeli u ćorsokak, za šta je okrivila Hamas.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala