- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Mnogo se divim Novaku“ – mladi as ne zaboravlja Đokovićeve lekcije

© AP Photo / Rebecca BlackwellHolger Rune
Holger Rune - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2024
Pratite nas
Holger Rune, mladi danski teniser, brzinom svetlosti se vinuo u vrh belog sporta, ali ne zaboravlja da je Novak Đoković bio onaj koji mu je dao najvažnije savete.
Godinama unazad, gotovo tradicionalno, Rune i Đoković treniraju u Monte Karlu pred taj turnir, ali sada u drugačijim ulogama.
„Mnogo me je naučio. Uvek je bio mnogo ljubazan sa mnom. Sećam se kada smo trenirali pre nekih pet godina, pre nego što sam ja počeo da igram čelendžere. Bio je veoma zainteresovan, pitao me razne stvari, davao savete i veoma iskreno pričao o svojoj karijeri. On je jedan od najboljih tenisera svih vremena i kada osećate da želi da vam pomogne, neverovatno je. Za jednog mladog tenisera to puno znači. Mnogo mu se divim, između ostalog i zbog toga“, rekao je Rune.
Otkrio je i detalje saradnje sa Novakom, ali i njegovu prirodu.
„Davao mi je savete na psihološkom nivou, jer je on prava zver. Međutim, rekao mi je on ljudsko biće, a ne superheroj. On takođe oseća emocije kada igra, kao i svi mi ostali, ali ih kontroliše drugačije od ostalih tenisera i da je to jedan od razloga zašto ima više uspeha od ostalih. Impresivno je videti ga, baš kao i Rafu i Rodžera. Moj odnos sa Novakom je sada drugačiji nego ranije jer se takmičimo. Pobedio sam ga dva puta i više mi ne daje savete. On je izuzetno prijatna osoba“.
Pre godinu dana Rune je izgubio finale u Monte Karlu protiv Andreja Rubljova, iako je vodio sa 4:1 u trećem setu.
„Bilo mi je mnogo teško ali sam na sreću već naredne nedelje osvojio titulu u Minhenu. Da nije bilo tog uspeha, mnogo više bi me boleo poraz. moram da naučim da budem mirniji u takvim situacijama. Imao sam šanse za trijumf, ali sam posle bio srećan što sam igrao finale. Međutim, prvih dana bilo je veoma teško“.
Kao sedmi nosilac Rune je slobodan na startu mastersa u Monte Karlu, a u drugom čeka boljeg iz duela Matea Arnaldija i kvalifikanta. U četvrtfinalu je moguć sudar sa Janikom Sinerom, koga je ovde prošle godine posle velike borbe savladao u polufinalu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala