- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Nemački pukovnik: Ruske snage iscrpljuju ukrajinsku vojsku i spremaju se za veliku ofanzivu

© Sputnik / Stanislav Krasilnikov / Uđi u bazu fotografijaRaketni sistem 9K57 "uragan" u zoni specijalne vojne operacije
Raketni sistem 9K57 uragan u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2024
Pratite nas
Ruske snage iscrpljuju ukrajinsku vojsku i spremaju se za veliku ofanzivu, izjavio je pukovnik Oružanih snaga Austrije Markus Rajzner u intervjuu za ZDF.
„Ukrajinske oružane snage su pod pritiskom na nekoliko frontova. Njihov glavni problem je nedostatak vojne pomoći i, pre svega, nedostatak municije“, naglasio je on.
Pukovnik je analizirao dejstva Rusije na tri nivoa.
Na taktičkom – ruska vojska pokušava da napadne mehanizovanim jedinicama. Na operativnom nivou, istovremeno su rasporedili snage na različite delove fronta dugog 1.200 kilometara kako bi naterali Ukrajinu da iskoristi svoje dragocene rezerve. Na strateškom nivou – i Rusija i Ukrajina pokušavaju da popune svoje rezerve.
Rajzner smatra da će, kada se zemlja osuši, ruska vojska krenuti u veliku ofanzivu.
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je u utorak na sastanku sa rukovodstvom Oružanih snaga zemlje izjavio da su Oružane snage Ukrajine od januara izgubile više od 80 hiljada vojnika, 14 hiljada jedinica različitog naoružanja, od čega više od 1.200 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila. Ministar je naveo i da Ukrajinci, posle neuspeha letnje kontraofanzive, bezuspešno pokušavaju da se učvrste na određenim linijama, a ruska vojska nastavlja da ih potiskuje ka zapadu.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala