- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Posle 24 godine od najvećeg zakucavanja ikada – Kuća slavnih dobija novog člana

© AFP 2023 / TENGKU BAHARVins Karter
Vins Karter - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2024
Pratite nas
Vins Karter i Čonsi Bilaps, čuveni američki košarkaši, biće primljeni u Kuću slavnih ove godine, preneo je „Atletik“.
U svetu košarke do danas nije viđeno zakucavanje kakvo je 2000. godine izveo Vins Karter kada je u bukvlanom smislu te reči preskočio Frederika Vajsa. Samo zbog tog poteza zaslužio ja slavu, ali je Amerikanac bio čuven po mnogo čemu.
Karter je odigrao rekordne 22 sezone u NBA ligi, nastupao je za: Toronto, Nju Džersi, Orlando, Finiks, Dalas, Memfis, Sakramento i Atlantu.
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2024
SPORT
Rajaković prekinuo crni niz – srpska veza jača od „magije“
Tokom karijere postigao je čak 25.728 poena i 21. je na večnoj listi najboljih strelaca najjače košarkške lige na svetu.
Na Olimpijskim igrama u Sidneju, na kojima je i izveo zakucavanje o kom se priča i 24 godine kasnije, sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država osvojio je zlatnu medalje, a izabran je i u najbolju petorku šampionata.
Osim Kartera u Kuću slavnih biće primljen i Čonsi Bilaps koji je igrao za: Toronto, Denver, Minesotu, Detroit, Njujork, Kliperse i Detroit gde je odigrao najbolje partije u karijeri.
U njegovu čast je dres sa brojem 1 povučen iz upotrebe u Detroitu sa kojim je postao i NBA šampion. Te 2004. godine bio je i MVP finala.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala