- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Tri osobe poginule u poplavama u gradu Orsku, reka Ural podiže se do opasnog nivoa

© Sputnik / Olga MoskvinaPucanje brane u Magadanskoj oblasti
Pucanje brane u Magadanskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2024
Pratite nas
Nivo vode na reci Ural kod Orenburga približava se opasnom nivou od 930 centrimetara, saopšteno je iz gradske administracije. U poplavama koje su u petak, nakon pucanja brane, zahvatile teritoriju grada Orska, prema preliminarnim podacima, tri osobe su poginule.
Ranije je pres-služba gubernatora i administracije Orenburške oblasti Rusije saopštila da je u tom regionu poplavljeno 2.556 domaćinstava i 6.886 baštenskih parcela. Evakuisano je 4.208 ljudi, a u centrima za privremeni boravak nalazi se 427 ljudi.
U gradskoj administraciji Orska za Sputnjik je rečeno da je pukla brana koja je štitila grad od reke Ural. U toku je masovna evakuacija ljudi iz Starog grada, u kojem se nalazi nekoliko potopljenih zaselaka. Za evakuaisane ljude pripremljeni su punktovi za privremeni prihvat.
Kako je precizirao gradonačelnik Orska Vasilij Kozupica, brana je delimično oštećena na dva mesta. Poplavljeni energetski objekti u Orsku su isključeni s električnog napajanja, struju nema niz područja. Na licu mesta radi više od 530 radnika komunalnih službi i spasilaca, a u gradu je na snazi vanredna situacija.
Pogledajte i:
Pucanje brane u Magadanskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2024
RUSIJA
Vanredno stanje u Orsku, pukla brana, u toku evakuacija /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala