Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

SPS počela da prikuplja potpise za izbornu listu „Beograd sutra“

© Sputnik / Lola ĐorđevićIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2024
Pratite nas
Članovi Socijalističke partije Srbije počeli su danas da prikupljaju potpise podrške za izbornu listu "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" u okviru koje će izaći na gradske izbore, a predsednik SPS Ivica Dačić poručio je da je važno da se pokažu političko i državno jedinstvo, kao i politička stabilnost.
"Dva su osnovna razloga zašto neko treba da glasa za ovu našu zajedničku listu. Prvo, državna i nacionalna politika, državni i nacionalni interes i ugroženost države Srbije u ovom trenutku. Ono što državno rukovodstvo zajedno sa svima nama, na čelu sa predsednikom Vučićem i svima nama koji u tome učestvujemo, jeste da vodimo jednu čvrstu državnu i nacionalnu politiku koja se bazira na zaštiti naših interesa i kada je reč o Kosovu, i kada je reč o Republici Srpskoj, i kada je reč o srpskom narodu u Srbiji", istakao je Dačić u centrali stranke.
Kako je rekao, Beograd je i ključna tačka Srbije, sedište i glavni grad Republike, naših državnih organa i državne administracije.
"Svi projekti koji se sprovode u Beogradu su od vitalnog značaja. Kada pogledamo kako Beograd danas izgleda, ogromne su razlike u odnosu na ono neko prethodno vreme. Razvojni projekat tj. državni i nacionalni interesi i razvoj Beograda su osnovni cilj postojanja jedne ovakve liste i osnovni cilj politike koja će se odvijati posle ovih izbora na nivou Beograda", rekao je Dačić.
Dačić je naveo i da će, kad je reč o predstavnicima SPS, na listi "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" biti 11 kandidata među kojima Nikola Nikodijević, Toma Fila i Aleksandar Antić, preneo je Tanjug.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala