- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Moskva ovoga leta dobija bespilotne tramvaje

© Sputnik / Alekseй MaйševTramvaj u Moskvi
Tramvaj u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2024
Pratite nas
Plan je da se u Moskvi ovog leta puste u rad bespilotni tramvaji, ali će u početku vozač biti prisutan kako bi kontrolisao rad sistema, izjavio je zamenik gradonačelnika Moskve, načelnik Odeljenja za saobraćaj i razvoj putne infrastrukture Maksim Liksutov.
„Skoro 75 odsto tramvajskih šina je odvojeno od putne infrastrukture i to nam omogućava da poboljšamo kretanje tramvaja, da uvećamo brzinu i kao najvažnije, da smanjimo broj saobraćajnih nesreća. Želim da napomenem da moskovska vlada usavršava tehnologiju za upravljanje tramvajima bez vozača. Tramvaj je već osposobljen da sam ode do depoa, a tokom leta ove godine će tramvaj u bespilotnom režimu saobraćati Moskvom“, rekao je on.
Pojasnio je da će se u početku nalaziti vozač u tramvaju, ali da će u budućnosti tramvaj potpuno raditi samostalno u automatskom režimu. Istakao je da je ovo u potpunosti projekat moskovske Vlade.
„Nadamo se da će u narednih nekoliko godina broj takvih vagona u bespilotnom režimu biti još veći“, podvukao je Liksutov.
Zamenik gradonačelnika Moskve zaključio je da je cilj da se smanji broj saobraćajnih nesreća, poboljša kretanje vagona, kao i mnoge druge stvari koje omogućava bespilotno upravljanje tramvajima.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala