- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Moskvi uhapšen 11. učesnik u terorističkom napadu u „Krokus siti holu“ /foto/

© Sledstvennый komitet RF / Uđi u bazu fotografijaHapšenje lica umešanih u teroristički napad na "Krokus siti hol"
Hapšenje lica umešanih u teroristički napad na Krokus siti hol  - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2024
Pratite nas
Moskovski sud uhapsio je 11. učesnika u terorističkom aktu u „Krokus siti holu“ u Podmoskovlju, Muhameda Zoira Šaripzodu, saopšteno je iz suda Sputnjiku.
Sagovornik agencije je istakao da se radi o građaninu Republike Tadžikistan koji je optužen za izvršenje zločina predviđenog tačkom „b“ odeljka 3 člana 205 „Krivičnog zakona“ Rusije (teroristički akt).
Zbog ovog zločina ranije je već uhapšeno deset lica, uključujući četiri građanina Tadžikistana, koji su, prema podacima istrage, bili direktni izvršioci terorističkog akta.
Pored toga, 1. aprila u Dagestanu su uhapšena četiri stranca koja su, kako je precizirala Federalna služba bezbednosti, učestvovali u finansiranju i snabdevanju oružjem zločinaca koji su izveli napad u Podmoskovlju.
Napad na „Krokus Siti Hol“
Prema poslednjim informacijama, broj poginulih u terorističkom napadu u „Krokus siti holu“ je 144 osobe, od čega šestoro dece, a povređena je 551 osoba. Osmoro dece u napadu je izgubilo oba roditelja, a starateljstvo nad njima preuzimaju rođaci.
Četvorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.
Iz njihovih izjava proizlazi da je napad izveden za novac, ali jasnu sliku o tome koji su bili njihovi motivi za napad i ko su nalogodavci jednog od najkrvavijih terorističkih napada u istoriji Rusije za sada nije moguće složiti.
Moskovski sud odredio im je pritvor do 22. maja. Optuženi su za terorizam i priznali su krivicu, a za to delo preti im doživotna robija.
Ukrajina je jedina zemlja koja nije osudila teroristički napad u „Krokus siti holu“, a stručnjaci ocenjuju da to pokazuje zločinačku prirodu aktuelnog režima u Kijevu.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala