- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić na saslušanju, traje potraga za telom devojčice

© Tanjug / VLADIMIR ŠPORČIĆPotraga za nestalom devojčicom u okolini Bora
Potraga za nestalom devojčicom u okolini Bora - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2024
Pratite nas
Policija i dalje traga za telom dvogodišnje devojčice Danke ilić koja je nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora. Proverava se više lokacija u borskom kraju na kojima su bili osumnjičeni za ubistvo. Saslušanje dvojice osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić počelo je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.
J.S. (50) iz sela Luka i D.D. (50) iz sela Zlot, dovedeni su u to tužilaštvo sa krivičnom prijavom Policijske uprave u Boru, a uz pratnju policije i sa lisicama na rukama.
Njima je u četvrtak, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, PU u Boru odredila zadržavanje zbog postojanja osnova sumnje da su dana 26. marta ubili Danku Ilić. Njima se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.
U Banjskom polju, gde je bilo najviše policije, i kod divlje deponije koja se pretraživala kako bi se pronašlo telo dvogodišnje Danke Ilić, više nema policije.
Blokada puta ukinuta je oko 14.30 sati, javio je RTS.
Policija dežura još jedino gde je Danka poslednji put viđena, na placu devojčicinog dede.
Prema nazvaničnim informacijama, policija još nije pronašla tragove na divljoj deponiji, i sada pretražuje druge lokacije.
Mediji prenose da policija privodi na razgovore i članove porodica osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje devojčice.
Građani Bora i Banjskog polja donose cveće i sveće i upućuju saučešće porodici Ilić.
Zbog brojnih spekulacija i netačnih informacija koje su se objavljivale u medijima, policija poziva medije da u svojim izveštajima koriste proverene i zvanične informacije. Tim apelima se pridružuju psiholozi i udruženja novinara.
Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova juče su, nakon desetodnevne opsežne akcije, detaljnih provera svih tragova i informacija uhapsili S.J. (50) i D.D. (50), obojica iz Bora, zbog sumnje da su ubili devojčicu.
Dvojica osumnjičenih u potpunosti su priznali izvršenje ovog zločina, saopštio je MUP.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala