Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Potvrđeno: Formiran tim za borbu protiv prijema Prištine u Savet Evrope, već održana prva sednica

© Sputnik / Lola ĐorđevićSrpske zastave na zgradi Vlade Srbije i Ministarstva spoljnih poslova
Srpske zastave na zgradi Vlade Srbije i Ministarstva spoljnih poslova - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2024
Pratite nas
Vlada Srbije formirala je, po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Radnu grupu za koordinaciju aktivnosti državnih organa u vezi sa problemom prijema tzv. Republike Kosovo u Savet Evrope, saopšteno je iz Vlade.
U saopštenju se navodi da je ta Radna grupa danas već održala prvu sednicu.
Za rukovodica radne grupe imenovan je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a zamenik rukovodioca biće Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Radna grupa koordiniraće aktivnostima svih državnih organa Republike Srbije u svim aktivnostima na planu sprečavanja prijema tzv. Republike Kosovo u Savet Evrope.
Između ostalih, članovi radne grupe biće i Tanja Miščević, ministarka za evropske integracije i Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine.
Dačić, koji se od izbora Ane Brnabić za predsednicu Skupštine nalazi na čelu Vlade, prethodno je gostujući u Jutarnjem programu, izjavio da će se u Savetu Evrope odlučivati ne po pravu i pravdi, već po sili.
„Nemamo nikakve dileme. Ovde se neće gledati po pravdi i po pravu. Ovde će se gledati po sili – odnosno, da li neko hoće da to silom nametne ili ne“, rekao je Dačić.
Napomenuo je i da je Savet Evrope jedina organizacija gde Priština ima šanse da uđe, za razliku od UN o čemu, kako je kazao, može samo da sanja.
Pogledajte i:
Zastave ispred zgrade Saveta Evrope u Strazburu - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2024
SRBIJA
Srbija sastavlja non-pejper koji će poslati na adrese svih članica Saveta Evrope
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala