- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Zapadni mediji: Bela kuća tajno sarađuje sa predsedavajućim Predstavničkog doma o pomoći Ukrajini

Kongres SAD - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2024
Pratite nas
Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena vodi tajne pregovore sa predsedavajućim Predstavničkog doma Kongresa Majkom Džonsonom o paketu pomoći Ukrajini u visini od 60 milijardi dolara, objavio je „Politiko“.
„Pomoćnici predsednika Džozefa Bajdena tajno rade iza kulisa kako bi se uverili da predsedavajući Predstavničkog doma Majk Džonson može da iznese na glasanje paket pomoći Kijevu u vrednosti od 60 milijardi dolara i da to preživi kao politička figura. Bela kuća je u kontaktu sa Džonsonovim kabinetom po pitanju podrške Ukrajini tokom dvonedeljene pauze u radu Kongresa“, piše izdanje, pozivajući se na dva predstavnika administracije.
Istovremeno dok je Bajden javno vršio pritisak na republikance u Predstavničkom domu kako bi odobrili paket pomoći Kijevu, on i njegov kabinet uzdržali su se od agresivnih napada na predsedavajućeg, ističe portal.

„Uprkos razočaranju zbog izuzetno usporenog tempa rada Predstavničkog doma, zvaničnici u administraciji se potajno nadaju da njihov pristup može dovesti do toga da će Kongres početi da radi na merama pomoći Ukrajini kasnije ovog meseca“, navodi se u članku.

Prema rečima demokrata koji su komunicirali sa predstavnicima administracije, kabinet predsedavajućeg je koncentrisan na to da ubedi Džonsona u neodložno pružanje pomoći Kijevu.
Predstavnik administracije je rekao za "Politiko" da su sa kabinetom Džonsona uglavnom kontaktirali savetnik Bele kuće Stiv Ričeti i direktor Biroa za zakonodavna pitanja Šuvanza Gof.
Ranije, Senat SAD podržao je predlog zakona o dodeljivanju pomoći od 95 milijardi Ukrajini, Izraelu i Tajvanu bez mera za zaštitu američke granice. Od tih 95 milijardi dolara, 60 je namenjeno Kijevu. Trenutno se čeka da i Predstavnički dom usvoji taj zakon kako bi on stupio na snagu.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala