- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova optužila NATO: Koristite Ukrajinu kao antiruski instrument

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparoka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparoka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2024
Pratite nas
NATO je Rusiju pretvorio u cilj svoje agresivne politike, a Ukrajinu je Alijansa iskoristila kao antiruski instrument, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je uoči 4. aprila, kada se obeležava 75 godina od osnivanja NATO-a, da vojne isporuke iz zemalja Alijanse u Ukrajinu treba da se vrše ne na dobrovoljnoj, već na obaveznoj osnovi.
„To i jeste potvrda antiruske suštine Alijanse. Drugo – to potvrđuje da Ukrajinu oni koriste kao instrument. Te izjave Stoltenberga su dokaz tih teza o kojima mi odavno govorimo i koje su natovci često opovrgavali. Taj agresivan blok je usmerena protiv naše zemlje. Postoje tu i druge zemlje, ima i drugih pravaca, ali pre svega je to naša zemlja, koja je njihov cilj“, navela je Zaharova.
Podsetila je na organizaciju Saveta NATO-Ukrajina čija je sednica održana na sastanku Severnoatlantskog saveta na nivou šefova diplomatija 3-4. aprila u Briselu.
„Ovaj, ako mogu da kažem, forum je, u stvari, jedino što je Kijev uspeo da postigne od svojih zapadnih sponzora u zamenu za uništenje sopstvene zemlje u antiruskom ludilu. Alijansa je želela da Rusiji nanese strateški poraz, ali je istovremeno uništila Ukrajinu“, istakla je ona.
Komentarišući sednicu u Briselu, obratila je pažnju na to da je zajedno sa Stoltenbergom „tu akciju otkrio“ i državni sekretar SAD Entoni Blinken, „tako da niko od takozvanih ravnopravnih partnera u alijansi ne bi posumnjao ko je ovde glavni“.
„To je još još jedno podsećanje da agresivni blok, koji su formirali anglosaksonci pod izgovorom konfrontacije sa SSSR-om, a suštinski sa ciljem održavanja hegemonije Zapada pod američkim vođstvom, nastavlja da i dalje bude instrument za osiguranje pre svega interesa SAD-a, agresivnih i destruktivnih snaga“, zaključila je Zaharova.
Pogledajte i:
Ruski vojnik u zoni SVO - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2024
RUSIJA
„Nema ništa nedostižno za rusko oružje“: Rusija u Ukrajini razbila brojne mitove o Zapadu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala