- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Američki arhiv objavio obećanje generalnog sekretara NATO koje je dao Rusiji nakon raspada SSSR

© Sputnik / RIA NovostiZastava NATO
Zastava NATO - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2024
Pratite nas
NATO je nakon raspada SSSR uveravao ruske vlasti da ne planira da se meša u unutrašnja pitanja Rusije i zemalja ZND, proizlazi iz snimka razgovora bivšeg generalnog sekretara organizacije Manfreda Vernera sa bivšim predsednikom Vrhovnog Saveta RSFSR Ruslanom Hasbulatovom 1992. godine, koju je objavio američki arhiv nacionalne bezbednosti.

„Nemamo u planu da se mešamo u unutrašnje stvari Rusije, kao ni unutrašnja pitanja drugih nezavisnih zemalja-članica Zajednice Nezavisnih Država“, rekao je Verner Hasbulatovu.

Prema snimku razgovora, sastanak je održan 25. februara 1992. godine tokom Vernerove posete Moskvi, gde je razmatrao bezbednost u Evropi i saradnju NATO i Rusije.
Verner je, takođe, isticao važnost progresa i stabilnosti Rusije.
„Mi smo, bezuslovno, zainteresovani i težimo da osiguramo prosperitet Rusije, jer u zemlji gde nema posla, uvek postoji nestabilnost. Prema tome, zainteresovani smo za prosperitet Rusije“, rekao je Verner Hasbulatovu.
Ruski predsednik Vladimir Putin je ranije, krajem prošle godine na sednici vojnog vrha zemlje, podsetio na obećanje NATO iz 1991. godine da se neće širiti na istok, a koji sada već stoji na granicama Rusije.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala