- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Švedska praktično podstiče plaćenike da se bore na strani ukrajinske vojske

© Sputnik / Юriй Abramočkin / Uđi u bazu fotografijaPogled na Stokholm
Pogled na Stokholm - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2024
Pratite nas
Švedske vlasti pokazuju potpunu ravnodušnost prema svojim građanima, zapravo ih podstiču da se bore na strani Oružanih snaga Ukrajine, navodi se u komentaru zvanične predstavnice ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove, objavljenom na sajtu diplomatskog resora.
„Rusiji je poznato da strani plaćenici, uključujući švedske, učestvuju u sukobu na strani neonacističkog režima u Kijevu“, primetio je diplomata.
„Pokušaji švedskog ministarstva spoljnih poslova da nevešto legitimiše plaćenike, čime zapravo podstače odlazak u ratne zone još više švedskih građana, govori o potpunoj ravnodušnosti Stokholma prema sudbini sopstvenih građana", dodala je ona.
Prema njenim rečima, uprkos tome što se trenutno ne pominje ukrajinska „legija stranaca“ na sajtu ukrajinske ambasade u Švedskoj, teško je verovati da se regrutovanje Šveđana ne vrši drugim kanalima.
„Kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, ukupan broj švedskih plaćenika na teritoriji Ukrajine iznosio je oko 90 ljudi, od kojih je 25 već likvidirano“, napomenula je Zaharova.
„Savetujemo svima da se sete ovoga, ne samo Šveđanima, koji planiraju da se angažuju u oružanim aktivnostima protiv ruskih trupa u zoni specijalne vojne operacije. Vlasti stranih zemalja to treba da znaju i da snose odgovornost za svoju sudbinu“, zaključila je ona.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala