- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski sistem „Tetraedar“ uspešno se bori protiv ukrajinskih dronova

© Sputnik / Alekseй Suhorukov / Uđi u bazu fotografijaTestiranje vojnog drona
Testiranje vojnog drona - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2024
Pratite nas
Ruski sistem za radio-elektronsku borbu „Tetraedar“, koji je proizveden za borbu protiv svih tipova savremenih FVP dronova-kamikaza, uspešno je testiran u zoni specijalne vojne operacije, izjavio je Sputnjiku konstruktor bespilotnih sistema i sistema za radio-elektronsku borbu Andrej Ivanov.

„Sistem 'Tetraedar’ je predviđen za zaštitu opreme od pretnji modernih jurišnih FPV dronova različitih proizvođača. Princip rada mu je sledeći: primenjuje se širok dijapazon smetnji na kanalima kojima se upravlja, uključujući i one sa pomerenim frekvencijama. Jednostavan i pouzdan sistem za onesposobljavanje dronova, koji je prošao rigorozni program testiranja, dokazao je svoju efikasnost“, rekao je on.

Prema rečima konstruktora, sistem se može instalirati kako na vojnim tako i na civilnim objektima. Oni mogu sa istom efikasnošću da štite i vojnu tehniku i, na primer, automobile hitne pomoći, kao i javni prevoz. Osim toga su dobri i u zaštiti objekata kao što su npr. autobuske stanice.
Sistem za radio-elektronsku borbu je testiran na nekoliko FPV dronova raznih dimenzija, koji deluju na različitim frekvencijama, koje su proizveli nezavisni programeri. Cena sistema „Tetraedar“ je oko 3.000 evra.
Pogledajte i:
Voennoslužaщiй Centralьnogo voenno okruga upravlяet FPV-dronom vo vremя zanяtiй po podgotovke operatorov bespilotnыh letatelьnыh apparatov  - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2024
RUSIJA
FPV dronovi neće uspeti da zamene tenkove na bojnom polju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala