- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Nastavlja se potraga za Dankom: U potragu se uključila se i policija Slovenije

© Preuzeto sa sajta "PronađiDanka Ilić, nestala. MUP prvi put aktivirao sajt „Pronađi me“
Danka Ilić, nestala. MUP prvi put aktivirao sajt „Pronađi me“ - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2024
Pratite nas
Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala prošlog utorka u Banjskom polju kod Bora, ušla je u deveti dan. MUP apeluje na medije da im omoguće da nesmetano obavljaju rad. U potragu za Dankom uključila se i policija Slovenije.
Policija nastavlja operativan intenzivan rad. Proveravaju se sve činjenice i sva lica koja mogu da se dovedu u vezu sa nestankom devojčice. Policijske patrole i dalje su u Banjskom polju, a policija i dalje pretražuje teren.
U prethodnih sedam dana, specijalistički timovi MUP-a pretražili su okolinu kuće, kao i divlju deponiju na starom banjskom putu, a pretražuju se i kuće onih ljudi koji tu ne žive.
Kako javljaju slovenački mediji, u potragu za Dankom uključila se i policija Slovenije.
Slovenački portal 24UR prenosi da svi koji imaju bilo kakvu informaciju o nestaloj devojčici mogu da je jave slovenačkoj policiji.
„Ukoliko imate bilo kakvu informaciju, možete nazvati hitnu pomoć slovenačke policije na broj 113“, navela je policija.
Nakon analize svega što je do sada preduzeto u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić, istraga na teritoriji Srbije je proširena, izjavila je Bojana Otović Pjanović iz MUP-a.
Ona je juče saopštila da je potraga za dvogodišnjkom Dankom Ilić neprestana i da se proveravaju sve činjenice i sva lica koja mogu da se dovedu u vezu sa njenim nestankom.
Istraga je proširena i na Austriju, a Interpol je raspisao žutu poternicu.
Bečka policija saopštila je da je u toku istraga da li je devojčica, koja je u subotu uveče viđena na tramvajskoj stanici u Beču zaista nestala Danka Ilić iz Bora.
Policija je to rekla za Tanjug, na pitanje kako napreduje istraga i dodala da je u stalnom kontaktu sa srpskim vlastima.
"Srpski državljanin koji živi u Beču video je, prema sopstvenim izjavama, dvogodišnju devojčicu nestalu u Srbiji na tramvajskoj stanici u centru Beča 30. marta 2024. oko 20 časova. Sa detetom su bile dve žene. Kontaktirao je srpske vlasti. Kontaktirali su bečku policiju. Svedok je ispitan i obezbeđen je snimak koji je čovek napravio o svom zapažanju. Tačne okolnosti, posebno da li se zaista radi o nestaloj devojci, predmet su istrage koja je u toku", navela je policija.
Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora. Ona je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.
Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".
MUP apeluje na medije da im omoguće da nesmetano obavljaju rad Kopiraj BEOGRAD, 3. aprila (Tanjug) - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) apelovao je danas na predstavnike medija da pripadnike MUP-a koji rade na slučaju nestanka dvogodišnje Danke Ilić, ne pozivaju direktno na službene brojeve telefona za informacije, izjave, gostovanja i da im omoguće da nesmetano obavljaju svoj rad. MUP u saopštenju podseća da se prema procedurama Ministarstva, komunikacija i saradnja sa medijima odvija isključivo preko Odeljenja za medije i komunikacije.

MUP apeluje na medije da im omoguće da nesmetano obavljaju rad

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) apelovao je danas na predstavnike medija da pripadnike MUP-a koji rade na slučaju nestanka dvogodišnje Danke Ilić, ne pozivaju direktno na službene brojeve telefona za informacije, izjave, gostovanja i da im omoguće da nesmetano obavljaju svoj rad.
MUP u saopštenju podseća da se prema procedurama Ministarstva, komunikacija i saradnja sa medijima odvija isključivo preko Odeljenja za medije i komunikacije.
Mejl adresa OMK-a je biro@mup.gov.rs, a broj telefona 011/313-97-81.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala