- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski trener gledao raspad tima sa nevericom – a onda dobio isključenje: Bešiktaš bez finala

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaSrpski košarkaški trener Dušan Alimpijević
Srpski košarkaški trener Dušan Alimpijević - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2024
Pratite nas
Košarkaši Bešiktaša koje sa klupe vodi Dušan Alimpijević, srpski trener, poraženi su u trećem polufinalnom meču Evrokupa od ekipe Burga rezultatom 89:63 (23:21, 21:20, 21: 18, 24:4). Alimpijević je sredinom posle deonice i isključen zbog protesta pa je to dodatno otežalo posao njegovoj ekipi.
Nije tim Dušana Alimpijevića dobro otvorio utakmicu, odmah su domaćinu dopustili da napravi seriju, a prve poene postigli su posle tri minuta.
Uspeli su ubrzo da uhvate ritam, ali ne i da prestignu Burg koji je konstantno održavao prednost. U drugoj deonici Alimpijevićev tim bio je bolji, napravili su i preokret, ali na pauzu ipak nisu otišli sa prednošću.
Prava rezultatska klackalica dogodila se u trećoj četvrtini, prednost se smenjivala međutim u drugom delu serijom od 12:3 Burg je došao do osetnijeg vođstva.
I u narednoj deonici košarkaši Burga su napravili seriju od 7:0 i tako prvi put stigli do dvocifrene prednosti.
Osim jednog koša Marka Simonovića gosti punih pet minuta nisu mogli da postinu šut iz igre, a to je Burg kaznio i to sa tri vezane trojke, posle čega su stigli do prednosti od 18 poena.
Kao da je potpuno drugačiji tim bio na parketu, koša nije bilo ni posle osam minuta igre! Tek na minut do kraja Bešiktaš je ubacio trojku, a bio je to deseti šut gostiju.
Sve je bilo rešeno, Alimpijević ni sam nije mogao da veruje u to šta je gledao u poslednjoj deonici. Dodatno je sve otežalo njegovo isključenje kada je protestovao sudiji jer se nije složio sa jednom od odluka.
Francuski tim do pobede je vodio Maksim Salaš, beloruski košarkaš, sa 19 poena i četiri skoka, dok je kod Bešiktaša najbolji bio Derek Nidam, reprezentativac Crne Gore.
Burg će u finalu Evrokupa igrati protiv Pariza koji je prethodno eliminisao London, ekipu koju predvodi Petar Božić, srpski trener.
Novak Đoković i Goran Ivanišević - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2024
SPORT
Ivanišević otkrio razloge razlaza sa Novakom: Teških pet godina – zamor materijala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala