- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

SAD: Ne podržavamo ukrajinske napade na rusku teritoriju; Francuska: Kijev se legitimno brani

© AP Photo / LIBKOSUkrajinska vojska
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2024
Pratite nas
Administracija SAD ne podržava napade Oružanih snaga Ukrajine na teritoriju Rusije, izjavio je američki državni sekretar Entoni Blinken tokom zajedničke konferencije za novinare sa ministrom spoljnih poslova Francuske Stefanom Sežurneom nakon njihovog sastanka u Parizu, komentarišući napade ukrajinskih snaga na ruske naftne objekte.
Blinken je na pitanje novinara da li SAD smatraju „ispravnim strateškim pristupom“ napade Kijeva na rafinerije i druge objekte energetskog sistema Rusije odgovorio:

„Od prvog dana specijalne vojne operacije, kada je reč o Ukrajini, smatrali smo i smatramo svojom politikom činjenje svega mogućeg kako bismo pomogli Ukrajini da se odbrani od ruske agresije. Istovremeno, ne podržavamo i ne odobravamo napade Ukrajine van granica njene teritorije“, istakao je državni sekretar.

Istovremeno, ministar spoljnih poslova Francuske Stefan Sežurne je, komentarišući napade Ukrajine na naftne objekte Rusije, izjavio da Kijev deluje u okviru legitimne odbrane.
Prethodno, ukrajinski dronovi napali su nekoliko ruskih rafinerija. Među njima su fabrike u Nižegorodskoj, Samarskoj, Rjazanskoj oblasti, Krasnodarskom kraju. Ruske vlasti su više puta saopštavale da se Ukrajina pretvorila u državu-teroristu.
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala