- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Napadi Izraela na teritoriju Sirije nedopustivi, agresija se nastavlja uprkos rezoluciji SB

© Sputnik / Braйan Smit / Uđi u bazu fotografijaStalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja
Stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2024
Pratite nas
Rusija odlučno osuđuje napade Izraela na teritoriju Sirije i ocenjuje ih kao najgrublje kršenje suvereniteta zemlje, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri svetskoj organizaciji Vasilij Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti.
„Polazimo od toga da su ovakva agresivna dejstva Izraela koja imaju za cilj dalje rasplamsavanje sukoba nedopustiva i moraju biti zaustavljena“, istakao je Nebenzja.
On je naglasio da se operacija Izraela u Pojasu Gaze nastavlja, uprkos ranije usvojenoj rezoluciji SB UN, koja predviđa prekid vatre, a Rusija je izuzetno zabrinuta zbog toga.

„Inicirali smo (današnju sednicu SB UN) kako bi se diskutovalo o tekućim raketno-bombaškim napadima izraelskih odbrambenih snaga na različite objekte Sirije u svetlu vojne operacije Zapadnog Jerusalima u Pojasu Gaze, koja je bez presedana kad su u pitanju žrtve i što se nastavlja, bez obzira na zahtev rezolucije Saveta bezbednosti 2728 o momentalnom prekidu vatre“, podvukao je Nebenzja.

Ruski diplomata je apelovao na međunarodnu zajednicu da osudi dejstva Izraela, kojima se krši suverenitet Sirije i nepovredivost diplomatskih objekata.
„Eskalaciju napetosti na Bliskom istoku nakon napada Izraela nosiće na savesti Velika Britanije, Sjedinjene Američke Države i Francuska, koje nisu osudile ovaj akt“, zaključio je Nebenzja.
Podsetimo, izraelski avioni izveli su 1. aprila raketni udar na zgradu u blizini iranske ambasade u Damasku, pritom je oštećena i zgrada diplomatskog predstavništva, javlja dopisnik Sputnjika.
U vazdušnom napadu, ubijeno je sedmoro pripadnika Iranskog Korpusa Čuvara Islamske revolucije.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala