- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Ruka Rusije će stići do svih naručilaca terorističkog napada u „Krokusu“

© Sputnik / Sergey Bobylev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2024
Pratite nas
Ruka Rusije će stići do svih koji su naručili i izvukli korist iz terorističkog napada u „Krokus siti holu“ u Moskvi, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.
On je istakao da „u toj terorističkoj sredini nema pouzdanih agenata – za novac se uradi bilo šta i svaka informacija može i da se kupi i proda“.

„Nama je važno da utvrdimo ne samo direktne izvršioce, nego i sve karike, kriminalne lance onih koji su imali korist od tog zločina. Sigurno ćemo doći do njih“, rekao je ruski lider na proširenom sastanku kolegijuma Ministarstva unutrašnjih poslova.

Rusija je platila veoma visoku cenu za teroristički napad u „Krokus siti holu“, a analiza stanja rada organa bezbednosti mora biti krajnje objektivna i profesionalna, istakao je Putin.

„Važno je, pre svega, da se bezbednost podigne na novi nivo – osiguranje reda, sportskih objekata, transporta i tržnih i zabavnih centara, škola, bolnica, univerziteta, pozorišta i tako dalje“, kazao je ruski lider.

On je istovremeno poručio da ne treba dopustiti da nedavni tragični događaji u „Krokus siti holu“ isprovociraju porast ksenofobije i islamofobije.
Putin je takođe pozvao Ministarstvo unutrašnjih poslova da obrati pažnju na akcije za neutralizaciju organizovanog kriminala.

„Imajući u vidu da takve grupe, a ponekad je reč o pravim kriminalnim sindikatima, često imaju prekogranični karakter i da deluju ruku pod ruku sa stranim obaveštajnim službama, emisarima međunarodnih radikalnih ekstremističkih struktura“, rekao je ruski lider.

Prema poslednjim informacijama Ministarstva za vanredne situacije Rusije, prilikom terorističkog napada u „Krokus siti holu“ u Moskvi poginule su 144 osobe. Uhapšeno je deset osumnjičenih, među kojima su četiri državljana Tadžikistana, koji su, prema saopštenju ruskih istražitelja, bili direktni izvršioci terorističkog napada.
Sotrudnik policii u koncertnogo zala Krokus Siti Holl, Rossiя - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2024
RUSIJA
Vašington pokušava da otkloni sve sumnje o umešanosti Zelenskog u teroristički napad u Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala