- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Potraga za Dankom: Oglasila se bečka policija - u toku je istraga da li se radi o nestaloj devojčici

© Preuzeto sa sajta "PronađiDanka Ilić, nestala. MUP prvi put aktivirao sajt „Pronađi me“
Danka Ilić, nestala. MUP prvi put aktivirao sajt „Pronađi me“ - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2024
Pratite nas
Potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala prošlog utorka u Banjskom polju kod Bora ušla je u osmi dan. Bečka policija saopštila je da je u toku istraga da li se zaista radi o devojčici. Jake policijske patrole nalaze se trenutno u Banjskom polju.
Reporter RTS-a sa lica mesta javlja da je u Banjskom polju više policijskih vozila i dve marice.
Kako nezvanično saznaje, radi se o intenziviranju potrage za devojčicom. Kontrolišu se stambeni objekti i jedan podrum.

Bečka policija: U toku je istraga

Bečka policija saopštila je danas da je u toku istraga da li je devojčica, koja je u subotu uveče viđena na tramvajskoj stanici u Beču zaista nestala Danka Ilić iz Bora.
Policija je to rekla za Tanjug, na pitanje kako napreduje istraga i dodala da je u stalnom kontaktu sa srpskim vlastima.
"Srpski državljanin koji živi u Beču video je, prema sopstvenim izjavama, dvogodišnju devojčicu nestalu u Srbiji na tramvajskoj stanici u centru Beča 30. marta 2024. oko 20 časova. Sa detetom su bile dve žene. Kontaktirao je srpske vlasti. Kontaktirali su bečku policiju. Svedok je ispitan i obezbeđen je snimak koji je čovek napravio o svom zapažanju. Tačne okolnosti, posebno da li se zaista radi o nestaloj devojci, predmet su istrage koja je u toku", navela je je policija.

Istraga dinamična i opsežna

Major policije Bojana Otović Pjanović je rekla je ranije da ne može da govori o konkretnim podacima iz istrage, ali je navela da je istraga od prvog dana jako dinamična, opsežna, uz punu koordinaciju.
„Rade se provere na svim mogućim činjenicama, okolnostima. Sva lica koja se mogu dovesti u bilo kakvu vezu sa navedenim događajima se proveravaju. Kao što je inače policijska praksa onog trenutka kada se prijavi nestanak deteta, najpre one prve mere i radnje koje se preduzimaju odnose se pre svega na obilazak i pretragu terena u najbližem krugu mesta događaja“, navela je Otović Pjanovićeva.
Ona je istakla i da se istraga i pretraga terena nije vodila samo u tom užem krugu mesta događaja, već i da je proširena na sve moguće granične prelaze, pristupe, puteve koje vode do graničnih prelaza kako bi se eliminisala svaka mogućnost da bi neko mogao da napusti državu.
Navela je i da su uzeti svi mogući snimci svih mogućih kamera, sa svih mogućih pravaca, a provere se ne rade samo u Policijskoj upravi u Boru i samom gradu u Boru, već i u okolnim upravama.

„Svako lice koje je prošlo bilo kojim pravcem i koje se moglo dovesti u vezu, u zavisnosti od sagledanih okolnosti, da li je u vreme nestanka devojčice bilo tu negde u neposrednoj blizini se dovodi u policijsku upravu, obavljaju se razgovori, a eliminacija će ići, naravno, kada dobijemo nesumnjivu činjenicu da neko ne može se dovede u vezu sa izvršenjem nekog dela“, rekla je major policije.

Pretražen svaki bunar, svaka šahta

Istog dana su najveći specijalisti različitih oblasti Ministarstva unutrašnjih poslova bili na terenu, uz koordinaciju Uprave kriminalističke policije.
„Bukvalno smo svi učestvovali u traganju i paralelno vodili i planirali operativni rad i operativno postupanje... Pretražili smo teren, isključili sve mogućnosti, otvorili sve šahte, sve bunare, sve odvodne kanale, sve pristupe koji mogu biti rizični... Sve je provereno, sve sa mesta događaja“, rekla je major policije.
Ibro Ibrahimović iz Biroa za borbu protiv trgovine ljudima rekao je za RTS da gotovo da ne postoji slučaj trgovine decom radi ilegalnog usvajanja. Isključuje impulsivnu i neplansku otmicu, iako naglašava da je slučaj Danke Ilić prepun neuobičajnosti.
Devojčica Danka Ilić ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Može se prepoznati po visećoj bradavici na levom uhu i mladežu nepravilnog oblika i blago tamne boje na levoj podlaktici.
Ukoliko imate bilo kakve informacije, pozovite policiju na broj telefona 192.
Danka Ilić, nestala. MUP prvi put aktivirao sajt „Pronađi me“ - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2024
DRUŠTVO
Osmi dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala