- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kijev priznao da raspiruje etničku netrpeljivost u Rusiji posle terorističkog napada u "Krokusu"

© Sputnik / Kristina Kormilitsyna / Uđi u bazu fotografijaDevet dana od terorističkog napada u "Krokus Siti Holu", Podmoskovlje
Devet dana od terorističkog napada u Krokus Siti Holu, Podmoskovlje - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2024
Pratite nas
Rukovodilac Centra za borbu protiv dezinformacija pri Službe za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Andrej Kovalenko priznao je u intervjuu za britanski „Tajms“da Kijev, posle terorističkog napada u koncertnoj dvorani „Krokus“, sprovodi operaciju raspirivanja etničke netrpeljivosti u Rusiji.
„Teroristički napad je isprovocirao podeljenost na etničkom nivou u Rusiji i za nas je, naravno, veoma korisno da podržavamo bilo kakve nacionalne raskole i da ih raspirujemo uz pomoć informacija“, rekao je on.
Kako se precizira, Kijev sprovodi psihološke operacije, između ostalog, da bi aktivirao netrpeljivost prema migrantima.
Kovalenko je rekao da je situacija u Rusiji, gde živi mnogo naroda, pogodno tle za takve aktivnosti.
S tim ciljem ukrajinski agenti se ubacuju u četove na Telegramu da bi okretali ljude jedne protiv drugih, navodi se u članku.
Konkretno, posle terorističkog napada, Centar za borbu protiv dezinformacija pri SBNO Ukrajine pokušao je da proturi priču o saosećanju za teroriste.
Takođe, Kijev je želeo da okrene Tadžikistance protiv organa reda i korisnike društvenih mreža protiv Čečena, piše britanski list pozivajući se na Kovalenka.

Napad na „Krokus Siti Hol“

Podsetimo, ruski državni organi uhapsili su 11 lica povezanih sa terorističkim napadom na posetioce koncerta muzičke grupe „Piknik“ u „Krokus siti holu“.
Šef Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrikin saopštio je da je, prema poslednjim informacijama, broj poginulih u terorističkom napadu porastao do 139.
Četvorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.
Iz njihovih izjava proizlazi da je napad izveden za novac, ali jasnu sliku o tome koji su bili njihovi motivi za napad i ko su nalogodavci jednog od najkrvavijih terorističkih napada u istoriji Rusije za sada nije moguće složiti.
Moskovski sud odredio im je pritvor do 22. maja. Optuženi su za terorizam i priznali su krivicu, a za to delo preti im doživotna robija.
Ukrajina je jedina zemlja koja nije osudila teroristički napad u „Krokus siti holu“, a stručnjaci ocenjuju da to pokazuje zločinačku prirodu aktuelnog režima u Kijevu.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala