- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Opereta „Slepi miš“ na Velikoj sceni Narodnog pozorišta

© Sputnik / Lola ĐorđevićZgrada Narodnog pozorišta ukrašena srpskim zastavama
Zgrada Narodnog pozorišta ukrašena srpskim zastavama  - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2024
Pratite nas
Nova postavka operete „Slepi miš” Johana Štrausa Mlađeg, u režiji Vladana Đurkovića, biće premijerno izvedena 3. aprila, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.
Kompletna produkcija ove uzbudljive priče, koja prati komične zaplete i ljubavne intrige u Beču, uvijene u sjajnu muziku, poverena je studentima dva umetnička fakulteta - muzičke i primenjenih umetnosti.
Operski studio, Mešoviti hor i Simfonijski orkestar Fakulteta muzičke umetnosti, pod dirigentskom palicom maestra Srboljuba Dinića, oživeće magični Beč 19. veka, a ovo će za njih biti jedinstvena prilika da svoje dugogodišnje umetničko školovanje krunišu pravom, profesionalnom produkcijom na daskama Narodnog pozorišta.
Za vizuelni deo predstave pobrinuli su se studenti Odseka za scenografiju i kostimografiju Fakulteta primenjenih umetnosti, tako da će publika imati priliku da se susretne sa novim, svežim pristupom ovom delu.
Za posetioce će biti priređena i izložba kostima studenata FPU, u prostoru Muzeja Narodnog pozorišta.
„Sjajno je i neophodno da naši studenti solo pevanja dobiju priliku za praktičnu primenu svog znanja. Mislim da to nije samo velika stvar za studente, već i za našu muzičku javnost, kojoj se oni na ovaj način prikazuju u najboljem svetlu, kao nove, buduće zvezde”, rekla je dekan FMU Ljiljana Nestorovska.
Nastupaju Marko Kostić (Gabrijel fon Ajzenštajn), Danijela Popović (Rozalinda), Milica Lolić (Adel), Stefan Petković (Dr. Falke), Anđela Simić (Princ Orlofski), Ivan Golubović (Frank), Stevan Karanac (Alferd), Matija Arnautović (Dr. Blind), Milica Žižić (Ida), Jovan Simeunović (Froš).
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala