- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić odgovorio Kukoču majstorskom partijom za rešavanje prvog cilja u sezoni

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2024
Pratite nas
Nikola Jokić, srpski košarkaš, ostvario je 128. tripl-dabl u karijeri, a 23. ove sezone u pobedi Denvera nad Klivlendom rezultatom 130:101.
Iako je bilo upitno da li će moći da igra zbog povrede desnog ručnog zgloba i problemima sa levim kukom, Nikola Jokić bio je starter protiv Klivelnda i pružio je još jednu maetralnu partiju.
Srpski as na parketu je proveo 35 minuta, a za to vreme postigao je 26 poena, 18 skokova i 16 asistencija. Već krajem treće deonice Jokić je imao tripl-dabl učinak, a Nagetsi su tada već koračali ka pobedi.
Ovo je bila treća Jokićeva utakmica ove sezone u kojoj je upisao preko 25 poena, 15 skokova i 15 asistencija.
Denver je ovom pobedom ujedno i obezbedio mesto u plej-ofu sa učinkom od 52 pobede i 23 poraza.
Jokić je još jednom pokazao svoje vanzemaljsko umeće i time možda odgovorio na tvrdnju Tonija Kukoča da nije najbolji NBA igrač sa ovih prostora. Legendarni hrvatski košarkaš smatra da su Vlade Divac i Dino Rađa ispred Džokera.
Denver je od drugog poluvreman potpuno preuzeo kontrolu nad utakmicom, a Jokić je u svom stilu imao ulogu prve zvezde, asistenta i trenera. Pomagao je svakom saigraču, tražio način da ih uposli i završio sa novim maestralnim učinkom.
Najveću razliku napravio je šut za tri poena. Košarkaši Denvera postigli su čak 21 trojku iz 33 pokušaja, dok je Klivlend iz 25 puta pogodio osam.
Najbolji na parketu posle Jokića u Denveru je bio Kaldvel Pop sa 22 poena, tri skoka i četiri asistencije, dok se u Klivlendu istakao Mobli sa 23 poena, četiri skoka i jednom asistencijom.
Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2024
SPORT
Siner poput brzog voza prošao pored bugarskog Federera – za titulu u Majamiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala