- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Margarita Simonjan o optužbama Ukrajine: Izgovor u slučaju da me ubiju

© Sputnik / Lola Đorđević Margarita Simonjan na konferenciji o rusko-srpskim odnosima, koji je organizovao novootvoreni Ruski balkanski centar u Beogradu,
 Margarita Simonjan na konferenciji o rusko-srpskim odnosima, koji je organizovao novootvoreni Ruski balkanski centar u Beogradu, - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2024
Pratite nas
Glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja“ čiji je deo Sputnjik Margarita Simonjan prokomentarisala je saopštenje Službe bezbednosti Ukrajine, koja ju je osumnjičila za genocid, zadiranje u teritorijalni integritet i nepovredivost Ukrajine i ratnu propagandu, navodeći razloge za takve optužbe.
„SBU saopštava o novim optužbama protiv mene. Po četiri člana: genocid, zadiranje u teritorijalni integritet Ukrajine, propaganda rata i opravdanje ruske agresije na Ukrajinu. Takođe sam, navodno, pozvala na masovno ubistvo ukrajinske dece“, napisala je Simonjan na svom Telegramu.
Prema njenim rečima, razlozi za ove optužbe su da je spreče da putuje po svetu. Međutim, kako je navela, ona zbog toga neće patiti.
Takođe je dodala da time SBU unapred izmišlja izgovor u slučaju da je ubiju.

„Ono što su već nekoliko puta pokušali da urade. Nekako nije lepo ubiti novinarku, pritom i majku troje dece. Ali ako joj prikačite mitske pozive na ubistvo dece, to deluje lepše“, napisala je ona.

Optužbe za genocid ukrajinske Službe bezbednosti takođe je prokomentarisala i portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Pošto kijevski režim nije mogao da kombinuje 1. april sa predsedničkim izborima u Ukrajini, vlasti su odlučile da važan datum u kalendaru obeleže idiotskim vestima – da ne propadne prvoaprilska šala. Tim pre što se (predsednik Ukrajine Vladimir) Zelenski za praznik pripremao čitavu godinu“, napisala je Zaharova na Telegramu.

Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) saopštila je da je glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja“ i televizije RT Margarita Simonjan osumnjičena u odsustvu za pozivanje na genocid i veličanje učesnika u specijalne vojne operacije Rusije.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala