- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Makedonska policija na nogama: U Aračinovu pucano u vozilo gradonačelnika, ima ranjenih

CC BY-SA 4.0 / Wikipedia/dickelbers / Makedonska policija
Makedonska policija - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2024
Pratite nas
U Aračinovu, mestu desetak kilometara udaljenom od Skoplja, danas je pucano iz automatskog oružja u vozilo gradonačelnika ove opštine Ridvana Ibrahimija, javila je skopska televizija Telma. Prema prvim informacija dve osobe su ranjene.
Direktor skopske Klinike za hirurške bolesti "Sveti Naum Ohridski" Ljuben Arsenkov izjavio je da je u tu bolnicu dovezen 39-godišnji muškarac sa prostrelnom ranom u predelu ramena, koju je zadobio u pucnjavi u Aračinovu.
"Reč je o muškoj osobi, van životne opasnosti je i smešten je na odeljenje intenzivne nege. Osoba je dovedena pre oko sat vremena, a zadobio je prostrelnu ranu desnog ramena", precizirao je Arsenkov za agenciju MIA.
MUP je ranije saopštio da je na automobil predsednika opštine Aračinovo Ridvana Ibrahimija pucano iz vatrenog oružja, dok su u vozilu bili njegov vozač i službenik opštine.
Ministar unutrašnjih poslova u tehničkoj vladi Severne Makedonije Panče Toškovski potvrdio je za MIA da je u pucnjavi pogođen vozač gradonačelnika i još jedna osoba zaposlena u Opštini.
Pucnjava se dogodila oko podneva, pripadnici policije su na terenu i vrše uviđaj.
Skopski mediji podsećaju da je gradonačelnik Ibrahimi i ranije prijavljivao policiji pretnje.
U ovom mestu većina stanovnika su Albanci.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala