- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Istražni komitet započeo istragu o terorističkim aktivnostima Zapada protiv Rusije

© Sputnik / Viktoriя Viatris / Uđi u bazu fotografijaVozilo Istražnog komiteta Rusije pored ulaska u stanicu metroa "Tehnološki institut" u Sankt Peterburgu, gde se dogodila eksplozija
Vozilo Istražnog komiteta Rusije pored ulaska u stanicu metroa Tehnološki institut u Sankt Peterburgu, gde se dogodila eksplozija - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2024
Pratite nas
Istražni komitet Rusije započeo je proveru nakon apela poslanika Državne dume koji traže da se istraže terorističke aktivnosti SAD, Ukrajine i zapadnih zemalja protiv Rusije.

„Na osnovu razmatranja zahteva poslanika Državne dume A. L. Krasova, N. M. Haritonova, J. V. Lantratove i javnih ličnosti A. G. Dugina i A. L. Derkača u vezi sa potrebom da se istraži organizovanje, finansiranje i izvođenje terorističkih napada SAD, Ukrajine i drugih zapadnih zemalja, koji su usmereni protiv Rusije, u centrali Istražnog komiteta Rusije organizovana je proceduralna provera“, navodi se u saopštenju.

Napominje se da će u okviru provere istraga pažljivo proučiti iznete podatke i izvesti zaključak.
Zahtev je upućen nakon terorističkog napada u „Krokus siti holu“ u Moskvi tokom u kojem su poginule 144 osobe, a preko 500 je povređeno. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da istražne radnje koje je sprovela ruska strana ukazuju na to da je sa terorističkim napadom povezana Ukrajina.
Pogledajte još:
Sotrudnik policii u koncertnogo zala Krokus Siti Holl, Rossiя - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2024
RUSIJA
Vašington pokušava da otkloni sve sumnje o umešanosti Zelenskog u teroristički napad u Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala