- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

FSB: Uhapšeni stranci u Dagestanu finansirali teroriste iz „Krokusa“ i spremali novi napad

© COS FSB RF / Uđi u bazu fotografijaFSB Rusije
FSB Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2024
Pratite nas
Stranci, koji su uhapšeni u Dagestanu, učestvovali su u finansiranju terorista iz „Krokus siti hola“, a spremali su se i da izvedu napad u Kaspijsku, saopštila je Federalna služba bezbednosti Rusije.

„FSB Rusije je 31. marta 2024. godine u Dagestanu osujetila aktivnost terorističke ćelije koju su činila četiri strana državljanina. Oni su spremali teroristički napad u Kaspijsku na mestima masovnog okupljanja ljudi. Prestupnici su izvršili izviđanje terena, napravili improvizovanu eksplozivnu napravu i nabavili automatsko oružje“, navodi se u saopštenju.

Takođe je utvrđeno da su uhapšeni militanti direktno učestvovali u finansiranju i snabdevanju lica koja su izvela teroristički napad 22. marta u Moskvi. Ističe se da su odmah nakon terorističkog napada oni nameravali da napuste teritoriju Rusije.
Jedan od uhapšenih priznao je da je dopremio oružje teroristima koji su izveli napad na „Krokus“.
„Prevezao sam im oružje – tim momcima koji su izveli napad na 'Krokus siti hol' u Moskvi. Prebacio sam im oružje iz Mahačkale u Mitišči (predgrađe Moskve)“, rekao je on.
Pripadnici FSB zaplenili su u njegovoj kući dva automata „kalašnjikov“ i 460 metaka.
U nedelju ujutru Nacionalni antiteroristički komitet saopštio je da su specijalne snage blokirale teroriste u stanovnika u stambenim naseljima Mahačkale i Kaspijska. Uveden je režim protivterorističke operacije. Kasnije je saopšteno da su privedena tri lica koja su planirala napade.
Pogledajte još:
Pripadnik FSB Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2024
RUSIJA
Obaveštajne službe znaju ko su organizatori terorističkih napada u Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala