- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Crno-beli „biseri“ osvetlali obraz Srbije: „Srebro sija kao zlato!“

© Sputnik / Lola ĐorđevićStadion Partizana u sumrak
Stadion Partizana u sumrak - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2024
Pratite nas
Fudbaleri Partizana u kadetskom uzrastu okončali su „Kup budućnosti“ porazom u finalu od Ajaksa, domaćina turnira, rezultatom 2:1, ali su osvetlali obraz srpskog fudbala i pokazali da se ipak u omladinskoj školi crno-belih dobro radi.
Partizanovi „biseri“ su fantastično odigrali čitav turnir, pobeđivali jake kadetske timove poput Mančester sitija i Anderlehta, ali ih je u finalu pobedio Ajaks, koji važi za jednu od najboljih škola fudbala u Evropi.
Utakmica se igrala u dva poluvremena po 20 minuta efektivne igre (štopovalo se vreme). Ajaks je imao blagu terensku inicijativu u prvom poluvremenu, ali je igra bila potpuno otvorena, šanse su imali i crno-beli.
Drugo poluvreme je bilo doba odluke. U 26. minutu je, posle rikošeta Džonson došao do lopte i šutirao je precizno i snažno, te doveo Ajaks u prednost. Dva minuta kasnije je Radosavljević odlično iskoristio prostor i pronašao u kaznenom prostoru Grbovića, međutim, njegov udarac je otišao pored gola. Ponovo je u 33. minutu Grbović imao priliku, ali je ponovo El Hani odbranio udarac. Partizan je bio blizu gola, ali je nade znatno umanjio u 37. minutu Sean koji je posle duplog pasa izašao ispred golmana Jovanovića i uspeo da ga savlada.
Minut Kasnije je Radosavljević smajio rezultat fantastičnim udarcem sa 25 metara, ali Partizan do kraja nije uspeo da se potpuno vrati u meč i zauzeli su sjajno drugo mesto na turniru. Veliki uspeh i svetla budućnost je pred ovom generacijom Partizana.
Vasilije Grbović je osvojio titulu najboljeg strelca turnira, a pored Ajaksa i Partizama, na pobedničkom postolju je bio i PSŽ.
Za Partizan su igrali Jovanović, Radosavljević, Radić, Zupanjac, Ljubojević, Adžić, Makević, Martinović, Radović, Bajramović, Grbović, a šef stručnog štaba je Đorđije Ćetković.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala