- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan se kockao i u Podgorici – ali je kuglica ovoga puta stala na „crno“

© Sputnik / Lola ĐorđevićTrener košarkaša Partizana Željko Obradović
Trener košarkaša Partizana Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2024
Pratite nas
Košarkaši Partizana gostovali su Budućnosti u Podgorici u direktnom obračunu za drugu poziciju na tabeli ABA lige. Crno-beli su duel završili pobedom u neizvesnoj završnici - 89:83
Kao i protiv Olimpijakosa u Evroligi, tako se Partizan kockao i u Podgorici i pravio brojne naivne greške. Stavio je na talon praktično dobijenu utakmicu tako što je dopustio Plavima da se vrate u igru u samoj završnici.

Zek Ledej je kuglicu ovoga puta ključnom dvojkom pa trojkom usmerio na „crno“ polje, dok je bez njega protiv Olimpijakosa završilo na crvenom. Sjajnim potezima obezbedio je crno-belima drugu poziciju na kraju ligaškog dela ABA lige, pred plej-of.

Ledej je završio duel sa 22 poena i šest skokova, dok je Kevin Panter ubacio 17 poena i imao čak devet asistencija. Kod Budućnosti najviše je ubacio Flečer Megi - 17 poena.
U prvom poluvremenu viđena je veoma ujednačena igra sa obe strane, a i jedni i drugi su bili efikasni i završili su prvi deo igre sa 44 data, ali i primljena poena.
Partizan je dobio prvu četvrtinu sa 23:21, dok je Budućnost u drugoj deonici uzvratila istom merom. Crno-bele je zabrinula i povreda Pi Džej Dozira koji se uhvatio za nogu u jednom momentu, a glavni strelci ekipe bili su Kevin Panter i Zek Ledej koji su u prvih 20 minuta već bili dvocifreni. Sa druge strane Budućnost je nosio Flečer Megi.
U nastavku utakmice Partizan je sve vreme imao inicijativu i bivao ekipa koja je bliža pobedi.
Crno-beli su na startu poslednje četvrtine vodili sa devet poena prednosti. Budućnost je potom prišla na dva poena zaostatka na četiri minuta pre kraja i bilo je jasno da sledi neizvesna završnica.
Tamo je Ledej uzeo utakmicu u ruke i rešio je onako kako su navijači crno-belih priželjkivali.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Stef Kari - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2024
SPORT
Kako se (NBA) košarka promenila u poslednjih 20 godina – neki šutevi su potpuno „izumrli“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala