- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Bora Đorđević otkriva detalje čudesne noći sa Rusima u Kninu: Rekao sam samo – puštajte braću!

© Sputnik / Sputnjik SrbijaBora Čorba i Maša Radović
Bora Čorba i Maša Radović - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2024
Pratite nas
Gostujući u emisiji „Maša i“ legenda naše rok scene Bora Đorđević otkrio je neobičnu istoriju pesme „Tamna je noć“ kojom je otvorio koncert „Riblje čorbe“ pod sloganom „Eto zato neću u NATO“ u Ruskom domu, u Beogradu, povodom 25. godišnjice NATO agresije na Jugoslaviju.
Bora Đorđević je uoči koncerta za Sputnjik priznao sa kojom emocijom izlazi na binu kada je povod obeležavanje četvrt veka od NATO bombardovanja, ali i kako vidi globalnu situaciju danas.
„Svet je nazadovao. Nazadovali su svi koji podržavaju vladavinu bolesnih, perverznih, kvazi-demokrata, kvazi-ljudi, satanista, pedofila - nemam dovoljno ružnih reči, moj fond reči je skroman. Treba braniti tradicionalne vrednosti. A možda je i ovo napredak, ali napredak u lošem smeru“, poručio je Bora Čorba.
Upitan kako komentariše sve češće zveckanje nuklearnim oružjem širom planete i zaoštravanje odnosa velikih sila, naš sagovornik kaže:
„Proteruju se diplomate iz raznih zemalja, sukobi na sve strane. Pre nego što je ovaj koncert zakazan, nije bilo terorističkog napada. On se desio posle toga. Neki mediji pravdaju, ne daj Bože, takve gluposti. A interesantno je – vidite, kada je u Francuskoj, u Parizu bio onaj teroristički napad, Riblja čorba je bila prva grupa na svetu koja je došla i gostovala u Parizu čim su to vlasti Francuske dozvolile. Deset dana posle toga mi smo bili u Parizu i svirali smo. Svuda je bila žalost, i ovde ne znam koji objekat naš je bio u bojama francuske zastave i svuda u svetu malte ne piramide su bile u francuskoj zastavi. Gde je sada ruska zastava? Gde je sada ruska zastava na svim tim objektima?“

O emisiji „Maša i ...“

„Maša i ...“ je emisija portala Sputnjik Srbija u kojoj novinarka Maša Radović u formi kratkog video-intervjua razgovara sa poznatim ličnostima iz sveta politike, kulture, sporta... Emituje se svake druge nedelje u 19.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala