Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić uputio uskršnju čestitku nadbiskupu Nemetu i vernicima

© Sputnik / Lola ĐorđevićKorpa sa uskršnjim jajima
Korpa sa uskršnjim jajima - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2024
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku nadbiskupu beogradskom monsinjoru dr Ladislavu Nemetu i svim hrišćanskim vernicima koji pripadaju crkvama zapadnog obreda.
U čestitki, objavljenoj na sajtu predsednika Republike, se kaže:
„Dok se porodice okupljaju da proslave Uskrs, praznik ispunjen najdubljim smislom hrišćanske vere, vreme je da se svi podsetimo na nepresušnu snagu vere, nade i ljubavi, koja nam daje podstrek za sveobuhvatnu duhovnu obnovu.
Na ovaj praznik, koji svetkuje radost i bogatstvo života, setimo se i svevremene pouke o požrtvovanju, iskupljenju i silini vere, koja je uvek spremna na praštanje, duhovni preobražaj i okupljanje oko najviših vrednosti koje nas i čine ljudima, a koje Uskrs na uzvišeni način simbolizuje.
U vremenima teških iskušenja i neizvesnosti današnjeg sveta, molimo se da blagodat Uskrsa osvetli naš put, ulivajući u sva srca mir i nepokolebljivu veru. Zato i danas, kao i uvek kroz vekove, upravo iz ove neprolazne poruke ljubavi i nade, svi treba da crpimo mudrost i snagu za vremena buduća, u kojima će nam jedini cilj biti dobrobit svih, sloga i mir.
Neka i ovaj Uskrs bude vreme dubokog duhovnog preobražaja i prilika za suštinsko povezivanje sa večnim istinama koje nas zbližavaju i ujedinjuju.
Želim vam svima blagosloven i srećan Uskrs! Neka blagi duh mira, napretka, radosti i dobrobiti ispuni svaki dom“.

Uskršnja čestitka Miloša Vučevića

Čestitku je povodom uskršnjih praznika, u ime pripadnika Ministarstva odbrane i u svoje lično ime Nemetu, crkvenim velikodostojnicima, sveštenstvu i vernicima rimokatoličke veroispovesti uputio i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević.
On je poželeo da predstojeći praznik donese mir, sreću, dobro zdravlje i da u naša srca unese novo svetlo koje će preovladati sve sukobe i podele u svetu.
„Neka Uskršnja tajna spasenja svetli nadom i ispunjava sve nas mirom u svim trenucima života“, naveo je Vučević u čestitki, saopštilo Ministarstvo odbrane.
Vučević je čestitao Uskrs i svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i njihovim porodicama.
„Predstojeći praznik uskrsnuća nam pokazuje da smrt nema vlast nad životom. Radujmo se konkretnim znakovima nade, da možemo pobediti sve sukobe i podele i da otvorimo svoja srca prema onima kojima je to najpotrebnije.
Želim vam da radost najvećeg i najradosnijeg hrišćanskog praznika, vas i vaše najmilije ispuni toplinom i da Uskrs provedete u miru, ljubavi, sreći i duhovnom blagostanju“, naveo je Vučević u čestitki.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala