- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanac promenio istoriju Evrolige – trener pobesneo: „Veoma tužan dan“

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaška lopta
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2024
Pratite nas
Šarunas Jasikevičijus bio je ljut posle pobede njegovog Fenerbahčea nad Albom u Evroligi rezultatom 103:68, jer nije bilo pitanja nakon što je ispisana istorija. Naime, Amerikanac Najdžel Hejs-Dejvis oborio je rekord po broju poena u jednom meču, ubacio je okruglo 50!
Impresivna partija najboljeg igrača Fenera u ubedljivom trijumfu nad timom iz Berlina.
Hejs-Dejvis je pogodio po devet dvojki i trojki, imao je i pet realizovanih slobodnih bacanja, čime je poslao u zaborav doskoranji rekord Šejna Larkina u dresu Efesa.
Trener kluba iz Istanbula temperamentni Litvanac Jasikevičijus bio je zatečen, a zatim i ljut zbog toga što novinari posle utakmice nisu imali pitanja.
„Nemate više pitanja? Posle 50 poena Najddžela Hejs-Dejvis u meču Evrolige... Ovo je tužno za tursku košarku. Veoma tužan dan za košarkaško novinarstvo u Turskoj. Po**zdeo sam, zaista. Da budem iskren prema vama. Veoma mi je žao, veoma sam razočaran“, kratko je poručio Šarunas, kog je prethodno žena zadužena za vođenje konferencije pitala da li ima nešto da kaže posle nesvakidašnje situacije.
Litvanac je ekipu preuzeo od Dimitrisa Itudisa, kuma Željka Obradovića i beleži odlične rezultate, pa je tim iz Istanbula jedan od glavnih kandidata za plasman na Fajnal-for Evrolige ove sezone.
Fener je peti na tabeli sa 20 pobeda uz 12 poraza, a u prethodnom kolu doživeli su tesan poraz od Olimpije iz Milana, dok su pre toga razbili Barselonu 88:74.
Najdžejl Hejs - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2024
SPORT
Pao rekord Evrolige – nestvarni Hejs ubacio 50 poena /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala