- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pilić ga uporedio sa Mesijem i Argentinom – Novak poručio: Večno sam zahavalan Srbiji

© Sputnik / Tamara RankovićNovak Đoković i Nikola Pilić
Novak Đoković i Nikola Pilić - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2024
Pratite nas
Posle premijere filma „Nikola Pilić – legenda“, čuvenom hrvatskom teniseru na sceni se pridružio i Novak Đoković, njegov učenik koji je danas najbolji teniser sveta. Pilić se tom prilikom obratio srpskom asu i poručio da bi voleo da on u Srbiji bude kao što su Lionel Mesi i Dijego Maradona u Argentini, na šta je Novak imao odgovor.
Svaki uspeh Novaka Đokovića Srbija slavi kao praznik jer je odavno postalo poznato da je on postao jedan od najboljih ambasodra naše zemlje širom sveta. Ljubav koju dobija prvi reket sveta zaslužio je ne samo zbog svojih titula, već i zbog toga što je uvek gde god bio isticao koliko je ponosan što dolazi iz Srbije.
Međutim, Nikola Pilić smatra da bi najboljeg tenisera svih vremena trebalo da veličaju i više. Verovatno je legendarni Niki i u pravu jer nije tajna da je Novak razmazio srpske navijače pa se tako tragično doživljava svaki poraz i odmah mu se traže mane.
„Moram da kažem nešto što me uvek bocka, a to je da smo tvoj otac i ja, kad si imao 15 godina, bili sigurni da ćeš biti dobar igrač. Nisam znao da ćeš biti broj jedan, ali sam znao da ćeš biti izuzetno dobar, jer sve je išlo ka tome. Zato kažem, tvoje kvalitete ne samo teniske, već i kao čoveka su i za mene bili izuzetno važni. Još jednu stvar ću reći, koja me isto tako muči, želeo bih da ti kao Srbin, da Srbi poštuju tebe kao što Argentinci poštuju Maradonu i Mesija, jer ti si to zaslužio“, rekao je Pilić.
Potom je objasnio zbog čega to misli.
„Imidž Srbije koji je Novak u poslednjih 20 godina napravio ne postoji ni u jednoj diplomatiji na svetu, ako nemaš čoveka kao što je on, sa njegovom harizmom. I ja kažem, ne želim da dajem neke komplimente, ali Novak je čovek kakav se rađa jednom u nekoliko decenija i ja stojim iza toga. Kad govorim brojke nisam subjektivan, brojke govore da je Novak ne samo najbolji teniser svih vremena, već ako pet puta bude najbolji sportista sveta da je to jako teško napraviti. Zahvaljujem mu za sve sto je napravio i za mene, i kad mogu da kažem 'Ja sam trenirao Novaka Đokovića', to je divna rečenica“, poručio je Pilić.
Posle Pilićeve izjave i poređenja Novaka sa Mesijem, srpski as upitan je kakvu podršku on oseća od Srbije.
„Zahvalan sam na ljubavi i podršci koju dobijam od svog naroda. Nemam nikakvu primedbu, uvek sam dobijao vetar u leđa u svakoj prilici – ljudi iz Srbije, iz dijaspore, uvek se potrude da dođu i pokažu da su tu za mene, pa i u teškim i izazovnim vremenima“, poručio je Novak koji se nije složio sa svojim „teniskim ocem“.
Posebno je najbolji teniser sveta istakao situaciju od pre dve godine kada je deportovan iz Australije. Srpski navijači u tim teškim danima pružali su mu podršku širom sveta.
„Kada je bilo ono sa Australijom, cela nacija je stala iza mene i večno sam zahvalan. Ne volim da poredim to sa Mesijem ili Maradonom i Argentincima, samo mogu da kažem veliko hvala. Trudio sam se da sa dostojanstvom i ponosom predstavljam Srbiju, da budem primer kako se pokazuje ljubav prema zemlji. Svako od nas ima milion mana, ali trudio sam se da imam prisan odnos i da budem dostupan, pogotovo deci“, rekao je Đoković.
Podrška od svog naroda Đokoviću je potrebna i dalje posebno u trenucima kada bi zapadni svet želeo da čuje da razmišlja o kraju karijere. Uprkos tome što u 2024. još uvek nema titulu Novak zna svoje ciljeve i od njih još ne odustaje, a Srbija mu je zahvalna što je i dalje predstavlja u najlepšem svetlu.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2024
SPORT
Jokić iznenadio trenera, pa pričao o bolovima: „Navikao sam“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala