- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kisindžer svojevremeno upozoravao Zelenskog: Ukrajina je samo pion

© Sputnik / Valery Melnikov / Uđi u bazu fotografijaHenri Kisindžer
Henri Kisindžer - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2024
Pratite nas
Bivši američki državni sekretar je svojevremeno upozoravao ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da je potrebno veoma pažljivo formirati spoljnu politiku jer je Ukrajina mali igrač na svetskoj političkoj sceni, izjavio je Oleg Soskin, bivši savetnik nekadašnjeg ukrajinskog lidera Leonida Kučme.
„Potrebno je shvatiti da je Ukrajina mali igrač, samo pion. Tu ideju je i Kisindžer svojevremeno pokušao da prenese Zelenskom. Međutim, kao što vidimo, Zelenski to nije uvažio. A da je uvažio, izbegli bismo ovu katastrofu“, rekao ej on.
Prema rečima Soskina, SAD ne zanimaju interesi kijevskog režima, oni igraju sopstvenu globalnu igru, a Ukrajina je samo jedan delić te igre.
„Polazeći od te ideje je potrebno i planirati naredne poteze jer Ukrajina nije čak nij subjekat, već objekat u ovoj partiji šaha“, zaključio je Soskin.
Podsetimo, Henri Kisindžer, istaknuti američki diplomata, preminuo je 29. novembra prošle godine, a pre smrti govorio je da je težnja Ukrajine da postane članica NATO bila kobna greška koja je dovela do sukoba.
Henri Kisindžer - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Kisindžer: Ovo je bila greška koja je dovela do ukrajinskog sukoba; U svetu caruje haos
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala