- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova odgovorila na skandaloznu izjavu Bele kuće

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2024
Pratite nas
Nakon uvredljive izjave Bele kuće o terorističkom napadu u „Krokus siti holu“, u kojoj su ruske zvaničnike nazvali prodavcima „stajskog đubriva“, postalo je jasno zašto se u Sjedinjenim Američkim Državama koristi izraz „nasapunjati usta“, napisala je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
„U ruskom jeziku nema takvih poslovica, jer stajsko đubrivo ‘ne nose kod nas u ustima‘, već tamo preko okeana. Zato postoji naša poslovica: ‘Svako se češe tamo gde ga svrbi’. Između ostalog, sada je jasno, zašto u SAD-u postoji izraz ‘nasapunjati usta’ (to wash one's mouth out with soap)“, navela je ona.
Zaharova je tako komentarisala jučerašnju izjavu portparola Bele kuće Džona Kirbija koji je izjavio da će SAD i dalje biti oprezne i upozoravati druge zemlje, bez obzira na situaciju sa odnosima tih zemalja.
Povodom stava ruskih zvaničnika da postoji ukrajinski trag u terorističkom napadu na "Krokus" on je dao skandalozan komentar:
„Moj ujak, koji je imao malu farmu, imao je običaj da kaže da najbolji prodavci stajskog đubriva često nose uzorke u ustima.“

Napad na „Krokus Siti Hol“

Podsetimo, ruski državni organi uhapsili su 11 lica povezanih sa terorističkim napadom na posetioce koncerta muzičke grupe „Piknik“ u „Krokus siti holu“.
Šef Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrikin saopštio je da je, prema poslednjim informacijama, broj poginulih u terorističkom napadu porastao do 139.
Četvorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.
Iz njihovih izjava proizlazi da je napad izveden za novac, ali jasnu sliku o tome koji su bili njihovi motivi za napad i ko su nalogodavci jednog od najkrvavijih terorističkih napada u istoriji Rusije za sada nije moguće složiti.
Moskovski sud odredio im je pritvor do 22. maja. Optuženi su za terorizam i priznali su krivicu, a za to delo preti im doživotna robija.
Ukrajina je jedina zemlja koja nije osudila teroristički napad u „Krokus siti holu“, a stručnjaci ocenjuju da to pokazuje zločinačku prirodu aktuelnog režima u Kijevu.
Direktor FSB-a Aleksandar Bortnikov je izjavio da je kijevski režim direktno povezan sa organizacijom terorističkog napada islamista, a zapadne obaveštajne službe su doprinele pripremi napada.
Pogledajte i:
Portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2024
RUSIJA
Zaharova ismejala saopštenja Stejt departmenta da Ukrajina nije umešana u teroristički napad u Moskvi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala