Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Najgore mislim o svakoj reči Dinka Gruhonjića, ali on ima pravo na mišljenje

© Foto : Novosti/Z. GrumićProtest studenata Filozofskog fakulteta
Protest studenata Filozofskog fakulteta - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2024
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da osuđuje ponašanje svih strana u vezi sa slučajem profesora Filozofskog fakultetu u Novom Sadu Dinka Gruhonjića i da on ima pravo na drugačije mišljenje, iako, kako je rekao sve najgore misli o svakoj njegovoj reči.
„Ja pozivam da nikom nikome ne preti. Sve najgore mislim o svakoj reči Dinka Grihonjića, ali ću da štitim njegovo pravo na drugačije mišljenje. Sram ga bilo za Dinka Šakića, ustaškog zlikovca“, rekao je Vučić.
On je naglasio da to ne znači da iko sme da ugrožava fizički integritet Dinka Gruhonjića i da on ima pravo da odgovori to.
Akademsku javnost uzburkale su izjave profesora žurnalistike Dinka Gruhonjića koje je dao na tribini održanoj tokom festivala „Rebedu“ u Dubrovniku, da ima lepo ime Dinko, poput Dinka Šakića, ustaškog zločinca i zapovednika logora Jasenovac i Stara Gradiška, u kojem su stradale stotine hiljada Srba, Jevreja i Roma.
Zbog nereagovanja Uprave Filozofskog fakulteta da otkazom sankcioniše govor mržnje profesora Gruhonjića, reagovali su studenti koji su posle jučerašnje blokade proveli noć u zgradi fakulteta. Odbor nastavnika Filozofskog fakulteta koji podržava Gruhonjića najavio je protesti skup ispred zgrade fakulteta.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala