- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Treći dan potrage za devojčicom: Gašić obišao pripadnike MUP-a koji rade na terenu

© Skrinšot/Pronađime Danka Ilić, nestala. MUP prvi put aktivirao sajt „Pronađi me“
Danka Ilić, nestala. MUP prvi put aktivirao sajt „Pronađi me“ - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2024
Pratite nas
Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, nakon što je policija obustavila pretragu terena, ušla je u treći dan. Devojčica je nestala u utorak oko 13.45 sati, u naselju Banjsko polje kod Bora. Mediji javljaju da je kolona policijskih automobila večeras pod rotacijom ušla u to mesto, kao i da je oko 19 sati stigao ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.
Ministar je u Bor došao kako bi obišao pripadnike MUP koji rade na terenu u potrazi za nestalom devojčicom. On je nakon nekog vremena napustio Banjsko polje, a tamo je ostala samo jedna policijska ekipa koja dežura.
Posle dva dana traganja za dvogodišnjom Dankom Ilić u naselju Banjsko polje kod Bora, policija je saopštila da obustavlja potragu, jer sve ukazuje na to da se devojčica ne nalazi na tom području, površine 10 kvadratnih kilometara.
Za devojčicom su tragali policajci, spasioci i građani.
Policija nastavlja intenzivan operativan rad radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.
Policija će, kakao Tanjug javlja, proveriti bazne stanice i izvršiti veštačenje mobilnih telefona roditelja, kako bi se potvrdilo s kim su bili u kontaktu u periodu kada je devojčica nestala.Policija će ispitati i ljude koji su se nalazili u blizini neposredno pre ili nakon nestanka devojčice, kako bi se utvrdili detalji koji su potencijalno propušteni tokom tekuće istrage.
Mediji javljaju da su policijske i vatrogasne ekipe ponovo u blizini kuće gde je nestala dvogodišnja Danka Ilić i pretražuju objekat i okolinu uz pomoć bagera koji raščišćava teren.
Takođe je napomenuto da se u toku noći pojavila informacija da je Danka Ilić pronađena, što se ispostavilo kao netačno.
U Srbiji je u utorak, na dan nestanka Danke Ilić, prvi put aktiviran sistem "Pronađi me" (Amber Alert) namenjen za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica.
Kako je navedeno na sajtu pronadjime.mup.gov.rs, devojčica ima smeđu kosu, braon oči, a visoka je oko 85 centimetara. Ona je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.
Ukoliko imate bilo kakve informacije pozovite policiju na broj telefona 192.
MUP Srbije objavio snimke hapšenja trojice muškaraca u BiH - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2024
REGION
Uhapšene tri osobe u BiH - osumnjičene da su tražile 25.000 evra za informacije o maloj Danki
Potraga za devojčicom kod Bora - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2024
DRUŠTVO
MUP apeluje da se ne objavljuju neproverene informacije o nestanku dvogodišnje devojčice
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala