- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija platila ceh za debakl u Moskvi

© Sputnik / Lola Đorđević Dragan Stojković Piksi
 Dragan Stojković Piksi  - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2024
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije nazadovala je za jednu poziciju na FIFA rang-listi. Posle poraza od Rusije u Moskvi (4:0) i pobede nad slabašnim Kiprom u Larnaki (1:0), Orlovi zauzimaju 33. mesto na FIFA listi od 210 zemalja.
Ekspresno je stigao na naplatu poraz i poniženje koje su izabranici Dragana Stojkovića Piksija doživeli u ruskoj prestonici 21. marta, gde su izgubili rezultatom 4:0.
Mogla je mreža koju je branio Đorđe Petrović iz Čelsija i više puta da se zatrese, ali su prečka, stativa i poništen gol bili saveznici Piksijeve Srbije.
Srbija - Litvanija - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2024
SPORT
Zvanično: Dres Srbije za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj /video/
Utisak nije popravila pobeda četiri dana kasnije u Larnaki, s obzirom na sporu i bezidejnu igru nacionalno tima protiv daleko slabijeg rivala. Slavili su Orlovi golom Sergeja Milinković-Savića, ali na najnovijoj FIFA rang-listi su doživeli pad od jedne pozicije.
Kada je prvih 10 selekcija sveta u pitanju, aktuelni prvaci Argentinci i dalje su lideri, slede Franuzi, treća je Belgija, četvrta Engleska. U Top 10 su još: Brazil, Holandija, Portugalija, Španija, Italija i Hrvatska.
Ostali Rivali Srbije na Evropskom prvenstvu – Danci i Slovenci, zauzimaju 21., odnosno 56. mesto na FIFA listi.
Podsetimo, Orlovi će pre EP koje je zakazano za 14. jun i trajaće do 14. jula, odigrati još dve kontrolne utakmice, a rivali će biti selekcije Austrije i Švedske.
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2024
SPORT
Škorpija, žaba i Mitrović – šta ti je prirodni instinkt
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala