- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija ima dokaze: Teroristi dobijali novac iz Ukrajine

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Uđi u bazu fotografijaOsumnjičeni za napad na Krokus siti hol
Osumnjičeni za napad na Krokus siti hol - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2024
Pratite nas
Istraga je potvrdila podatke da su izvršioci terorističkog napada na Krokus siti hol primili značajne količine novca i kriptovaluta iz Ukrajine, navodi Telegram kanal ruskog Istražnog komiteta.
"Prvi rezultati istrage u potpunosti potvrđuju planski karakter akcija terorista, pažljivu pripremu i finansijsku podršku organizatora zločina. Kao rezultat rada sa privedenim teroristima, proučavanja tehničkih uređaja oduzetih od njih i analize informacija o finansijskim transakcijama dobijeni su dokazi o njihovoj povezanosti sa ukrajinskim ekstremistima“, navodi se u saopštenju.
Kako se ističe, istraga raspolaže potvrđenim podacima da su izvršioci terorističkog napada primili značajne količine novca i kriptovaluta iz Ukrajine, koji su korišćeni za pripremu zločina“.
Pored toga, identifikovan je i priveden još jedan osumnjičeni, umešan u šemu finansiranja terorizma. Istraga će podneti zahtev sudu za njegovo pritvaranje.
Ranije je direktor FSB Aleksandar Bortnikov saopštio da prve informacije dobijene od uhapšenih u slučaju terorističkog napada u Krokus siti holu potvrđuju ukrajinski trag. Prema njegovim rečima, teroristički napad je bio od koristi zapadnim obaveštajnim službama i Ukrajini kako bi destabilizovao situaciju u Rusiji i posejao paniku u društvu.
Hapšenje lica umešanih u teroristički napad na Krokus siti hol  - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2024
RUSIJA
Teroristi iz „Krokusa“ možda bili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala