Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Završene konsultacije u Narodnoj skupštini, nisu došli SPN i koalicija NADA

© Sputnik / Lola ĐorđevićKonstitutivna sednica Skupštine Srbije
Konstitutivna sednica Skupštine Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2024
Pratite nas
U Skupštini Srbije završene su konsultacije o zamenicima predsednika radnih tela, na kojima se ponovo nisu pojavili predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" i koalicije "NADA".
Prema nezvaničnim saznanjima Tanjuga, postignut je dogovor o zamenicima predsednika skupštinskih odbora.
Konsultacijama je predsedavala predsednik parlamenta Ana Brnabić, a prisustvovali su predstavnici vladajuće koalicije iz Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Stranka pravde i pomirenja, PUPS, JS, kao i predstavnici opozicionih poslaničkih grupa "Mi - glas iz naroda", "Mi - glas iz naroda dr Branimir Nestorović".
Predsednik Narodne skupštine Ana Brnabić juče je pozvala sve poslaničke grupe da dođu u parlament na sastanak i još jednom poručila da pruža ruku dijalogu, prenosi Tanjug.
Prvu sednicu odbora, prema Poslovniku, saziva predsednik Narodne skupštine, a do izbora predsednika odbora, prvoj sednici predsedava najstariji prisutan član odbora. Odbor na prvoj sednici bira, iz reda svojih članova, predsednika i zamenika predsednika odbora.
Zadatak odbora je da razmatraju predloge zakona i drugih akata podnetih Narodnoj skupštini, sagledavaju stanje vođenja politike od strane Vlade, prate izvršavanje zakona i drugih opštih akata od strane Vlade i drugih državnih organa i tela, kao i da razmatraju druga pitanja iz nadležnosti Narodne skupštine.
Predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" i koalicije "NADA" se nisu pojavili ni na prethodnim konsultacijama vezano za izbor potpredsednika Narodne skupštine, podseća Tanjug.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala