- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

ODKB ove godine organizuje sedam vojnih vežbi

© Sputnik / Alexey Kudenko / Uđi u bazu fotografijaZastave na ceremoniji otvaranja zajedničkih protivterorističkih vojnih vežbi zajedničkih snaga za brzo reagovanje država-članica ODKB u Tadžikistanu
Zastave na ceremoniji otvaranja zajedničkih protivterorističkih vojnih vežbi zajedničkih snaga za brzo reagovanje država-članica ODKB u Tadžikistanu - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2024
Pratite nas
Organizacija Sporazuma o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) će ove godine organizovati sedam vojnih vežbi, uključujući manevre „Granica-2024“, izjavio je generalni sekretar ODKB Imangali Tasmagambetov u intervjuu časopisu „Nacionalna odbrana“.

„Planirane su strateške komandno-štabne vežbe združenog štaba, sekretarijata, ministarstava i resora država-članica ODKB, 'Interakcija–2024', 'Neuništivo bratstvo–2024', specijalne vežbe 'Potraga–2024', 'Ešalon–2024', 'Skala–2024', 'Kobalt–2024', zajedničke vežbe 'Granica–2024' na teritoriji Kazahstana, Kirgistana, Tadžikistana i Rusije. To je već isproban format vežbi u okviru realizacije ključnih pravaca rada organizacije“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, svi događaji će se održavati u skladu sa planom zajedničke pripreme organa uprave i formiranja snaga i sredstava sistema za kolektivnu bezbednost za 2024. godinu.
Članice ODKB-a su Jermenija, Belorusija, Kazahstan, Kirgistan, Rusija i Tadžikistan.
Pogledajte i:
Zastave ODBK-a i članica-učesnica organizacije - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2024
RUSIJA
Jermenija zamrznula učešće u ODKB
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala