- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Izjave za pamćenje: „Novak nas je vezao lisicama!“

© AP Photo / Thibault CamusNovak Đoković i Goran Ivanišević
Novak Đoković i Goran Ivanišević - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2024
Pratite nas
Novak Đoković i Goran Ivanišević su završili petogodišnju plodonosnu saradnju, a pored devet Grend slem trofeja, ostaće upamćen i njihov veoma specifičan odnos koji je oduševljavao publiku.
Ako je neko mogao i morao da razume Đokovićev eksplozivan temperament, to je Ivanišević, slično se ponašao na terenu, bio je srčan, ekspresivan i dinamičan, ali svakako ne kao Novak.
@sputnik.srbija @Sputnik Srbija Legendarni hrvatski teniski stručnjak Nikola Pilić koji trenutno boravi u Beogradu zbog dokumentarnog filma „Nikola Pilić – legenda“ , pričao je o veličini najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića, i tom prilikom „slomile“ su ga emocije – zaplakao je #nikolapilic #pilić #djokovic #novak #novakdjokovic #tenis #sputnjiksport ♬ original sound - Sputnik Srbija
Tokom Đokovićevih mečeva često je srpski teniser umeo da se obruši na stručni štab, pre svih na Ivaniševića i da traži dodatnu pomoć.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Često je Ivanišević bio nemoćan, često je i Đoković tražio previše, ali je sve imalo smisla kada se na kraju saberu rezultati.
„Ne smeta meni kad on viče, znam kako je, bio sam igrač – to su velike emocije koje moraju negde da se izbace. Vidi, neka se izviče, neka se isprazni, samo neka pobedi, to je suština. Malo dodatnog stresa, šta da radimo, zato i postoje tablete za smirenje“, govorio je Ivanišević.
@sputnik.srbija @Sputnik Srbija Nikola Pilić, legendarni teniski trener, rekao je za Sputnjik da raskid saradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića može da znači i obostrano zasićenje #nikolapilic #pilić #djokovic #novak #novakdjokovic #ivanisevic #tenis #sputnjiksport ♬ original sound - Sputnik Srbija
Takve situacije su i njega, po sopstvenom priznanju, učinile boljim trenerom.
„Trenirao je sa Feliksom Ože-Alijasimom, momak servira 220 kilometara na sat, a Novak nije vratio nekoliko servisa koji su išli na liniju, u ugao. Mislim, dvojica bi teško to vratili, ali on je čak i išao na tu stranu. Odmah ide ’zašto’, ’ne valja’, ali vidite, to je interesantan deo treninga – to i mene čini boljim trenerom, traži od mene da uvek nađem nešto. Neki put mu mora čovek reći: ’Vidi, 220 na sat, na liniju, teško je to riternirati’. Njemu je teško to da prihvati, ali bolje da je tako“.
Umeo je i da se našali.
„Novak nas je vezao lisicama i nije nam dao nigde. Nije lak čovek, posebno kada stvari ne idu. Mi smo tu da budemo uz njega, da mu pomognemo da se bolje oseća, nekad nije lako, komplikovano zna da bude. Baš nas je mučio, vadio nam je nokte, udarao, ne smem da vam otkrivam šta nam je sve radio“.
Tokom mečeva Novak je često vikao na Gorana, ali je on nekako pronalazio načine da ga umiri.
„Pre svega, mnogo puta ga ne čujem šta uopšte hoće jer su stadioni veliki, publika glasna… E, to je sad pitanje kako reagovati – ne možeš da kažeš milion stvari jer je to previše informacija, a i sudija gleda. Moraš da kažeš jednu-dve stvari da ga smiriš: nekada on misli da je servis kriv što je izgubio poen, a nešto drugo je možda bilo. Ne možemo da pričamo tokom meča da se objašnjavamo. Onda se dogovorimo da se vraća na jednu-dve stvari koje ima u glavi, i on se stabilizuje“.
Goran više neće biti tu pa će Novak morati da pronađe novog „stabilizatora“ – i posao nikome tu neće biti lak.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala