- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Na severu Kosova i Metohije počelo uručivanje računa za struju

CC0 / Unsplash / Dalekovod
Dalekovod - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2024
Pratite nas
Kompanija „Elektrosever“ počela je da uručuje račune potrošačima za utrošenu električnu energiju u četiri opštine na severu Kosova i Metohije i omogućila im da plate cenu struje po nižoj tarifi.
„Elekstosever“ je saopštio da uzimajući u obzir prosečnu potrošnju na severu pokrajine od 700 kilovat-časova, građanima su omogućili da do utrošenih 800 kilovat-časova mesečno plaćaju struju u zoni jeftine tarife, preneo je RTS.
„Takođe, u periodu od 22 časa uveče do 6 sati ujutru, građani mogu da koriste jeftinu struju“, saopšteno je iz „Elektrosevera“.
Uručivanje računa građanima na severu Kosova i Metohije za utrošenu struju predstavlja završni korak u sprovođenju mape puta energetskog sporazuma Beograda i Prištine iz 2013. i 2015. godine.
Kompanije KEDS sa sedištem u Prištini i „Elektrosever“ u Kosovskoj Mitrovici, potpisale su u decembru prošle godine komercijalni ugovor, kojim se „Elektrosever“ ovlašćuje za pružanje usluga distribucije, odnosno fakturisanje, naplatu računa, održavanje i fizičko priključivanje novih potrošača u četiri opštine sa većinskim srpskim stanovništvom na severu Kosova i Metohije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala