- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Izetbegović reagovao na izjavu Dodika o mogućem partnerstvu sa SDA

© AFP 2023 / ELVIS BARUKCICBakir Izetbegović
Bakir Izetbegović - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2024
Pratite nas
Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović komentarisao je obraćanje predsednika Republike Srpske Milorada Dodika na današnjoj posebnoj sednici NSRS, na kojoj nije isključio mogućnost da SDA zameni "trojku" (SDP, NiP, NS) u vlasti na nivou BiH.
"Predložiću i da sa strankama s kojima se nalazimo u partnerstvu na nivou BiH odmah suštinski i formalno raskinemo partnerstvo i ponudimo drugim strukturama kod Bošnjaka, na primer SDA, da napravimo određeni dogovor koji bi omogućio novo vreme", kazao je Dodik.
Izetbegović je u izjavi za sarajevsku BHT rekao da je protiv svih "destruktivnih politika koje se suprotstavljaju evropskom putu BiH".
"Sve što znači destrukciju, sudar s međunarodnom zajednicom i udar na ustavnopravni poredak, kočenje. blokade SDA neće prihvatiti", kazao je Izetbegović.
Dodao je da nije protiv konstruktivne rekonstrukcije vlasti, ali smatra da to s Dodikom nije moguće.
"Eventualno neku konstruktivnu rekonstrukciju koja bi značila ubrzanje napredak Bosne i Hercegovine na evroatlantskom putu bi naravno prihvatili a ne bi rekao da Dodik to nudi, mislim da upravo nudi destrukciju", naveo je predsednik SDA, preneli su sarajevski mediji.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala