- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

FSB: Za dva meseca sprečene aktivnosti kriminalnih struktura u 48 regiona Rusije

© FSB RF / Uđi u bazu fotografijaPripadnici FSB
Pripadnici FSB - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2024
Pratite nas
Pripadnici Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB) su u periodu januar-februar ove godine sprečili aktivnosti kriminalnih struktura iz 48 regiona Rusije, zaplenjeno je 562 komada vatrenog oružja i više od 30 kilograma eksploziva, saopštila je pres služba FSB-a Rusije.

„Federalna služba bezbednosti Rusije je u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ruske garde (Rosgvardije) sprečila kriminalne aktivnosti 134 lica iz 48 regiona zemlje u tajnim radionicama za obradu oružja, kao i njegovu prodaju“, navodi se u saopštenju.

Prema podacima FSB-a u periodu januaru-februaru je sprovedena akcija na svim adresama na kojima se nalaze nelegalni trgovci oružjem u: Moskvi, Sankt Petereburgu, Sevastopolju, Donjeckoj Narodnoj Republici, Dagestanu, Krimu, Severnoj Osetiji, Tatarstanu, Altajskom, Krasnodarskom, Krasnojarskom i Zabajkalskom kraju, Amurskoj, Vladimirovskoj, Irkutskoj, Lipeckoj, Lenjingradskoj, Rostovskoj i mnogim drugim oblastima.
Zaplenjene je 562 komada vatrenog oružja domaće i strane proizvodnje: 74 mitraljeza, 88 automata, 156 pištolja-automata, 136 pušaka, karabina i sačmara, 108 pištolja i revolvera, kao i 11 bacača granata, 115 granata, 45 protivtenkovskih i protivpešadijskih mina, više od 30 kilograma eksplozivnih naprava (barut i TNT), 127 osnovnih delova oružja i preko 80 hiljada patrona različitih kalibara. Obustavljen je rad 28 tajnih radionica.
Pogledajte i:
Pripadnik FSB Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2024
RUSIJA
FSB apeluje na građane da budu oprezni u slučaju pretnji terorističkim aktima nakon napada u Moskvi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala