- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Zapad promenio reakciju na teroristički napad strahujući da će ostati u manjini

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaCveće ispred "Krokus siti hola" nakon terorističkog napada i požara
Cveće ispred Krokus siti hola nakon terorističkog napada i požara - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2024
Pratite nas
Predstavnici Zapada shvatili su da će zaostati za svetom, ako ne promene stav prema terorističkom napadu u „Krokus siti holu“ i zbog toga su prethodnog dana u masovnom broju posetili Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, izjavila je portparol Ministarstva Marija Zaharova za Sputnjik.
„Došli su juče, uključujući i zapadnjake, u naše Ministarstvo i shvatili su da je, uprkos tome što se predstavljaju kao dominantni, metropole, svet već krenuo napred. I oni će potpuno zaostati ako ne promene svoj odnos prema ovoj monstruoznoj tragediji“, rekla je ona.
Ona je dodala i da Rusija neće zaboraviti ni kako je Zapad, pod pritiskom svetske većine, promenio stav o terorističkom napadu.
„Pamtićemo kako su zapadne zemlje menjale svoj stav od toga da su navodno tužni, do toga da ih je svetska većina naterala da izgovaraju prave reči, pa su hitno preko noći počele da menjaju svoje izjave, šalju diplomatske note, ostavljaju potpuno drugačije izjave. I to ćemo pamtiti“, istakla je ona.
Ona je ocenila da izjave Vašingtona o neumešanosti Ukrajine u teroristički napad i pre početka istrage predstavljaju dokaz.

„To što su Amerikanci u prva 24 sata, pre nego što ni požar nije bio ugašen, počeli da viču da nije u pitanju Ukrajina, mislim da je to dokaz. Ne mogu to drugačije da kvalifikujem. To je dokaz sam po sebi“, naglasila je diplomata.

Napad na „Krokus siti hol“

U napadu na posetioce koncerta u Moskvi koji se dogodio 22. marta ubijeno je 139 osoba. Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da je u blizini rusko-ukrajinske granice privedeno 11 lica, uključujući četvorica terorista.
Teroristi, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.
Iz njihovih izjava zaključuje se da je napad izveden za novac, ali jasnu sliku o tome koji su bili njihovi motivi za napad i ko su nalogodavci jednog od najkrvavijih terorističkih napada u istoriji Rusije za sada nije moguće složiti.
Sud u Moskvi odredio im je pritvor do 22. maja. Optuženi su za terorizam i priznali su krivicu, a za to delo preti im doživotna robija.
Ukrajina je jedina zemlja koja nije osudila teroristički napad u „Krokus siti holu“, a stručnjaci ocenjuju da to pokazuje zločinačku prirodu aktuelnog režima u Kijevu.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala